Mies hankki kaljaa teinitytöille ja töni, tuomittiin 20 päiväksi vankeuteen

Mies haki teini-ikäisille tytöille alkoholia. Pian tilanne eteni tönimiseksi. Mies sai tuomion kahdesta pahoinpitelystä sekä alkoholirikoksesta.

22.11. 15:46

Mies osti kaljaa ja muita mietoja alkoholijuomia itseään 20 vuotta nuoremmille teineille, ja sen jälkeen pahoinpiteli kahta nuorta. Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kahdesta pahoinpitelystä ja alkoholirikoksesta 20 päivän vankeuteen.

Vuonna 1987 syntynyt mies valitti hovioikeuteen tuomiostaan. Helsingin hovioikeus kuitenkin hylkäsi valituksen. Käräjäoikeuden tuomio on siten lainvoimainen.

Molemmat pahoinpitelyt tapahtuivat Helsingissä huhtikuussa 2020. Uhrit tunsivat tekijän entuudestaan, sillä tämä oli ostanut 13-vuotiaalle uhrille kolme lonkeroa sekä muita alkoholijuomia uhrin ystäväporukalle.

Ensimmäinen pahoinpitely tapahtui Helsingin keskustassa. Tilanne tallentui valvontakameralle. Mies tarttui 13-vuotiasta uhria kaulan alueelta ja työnsi niin, että uhri kaatui takaraivo edellä takanaan ollutta ovea päin. Tämän jälkeen uhri lyyhistyi maahan.

Uhri kertoi oikeudessa olleensa humalassa ja luultavasti ärsyttäneensä miestä. Miehen reaktio oli tullut uhrille yllättäen. Mies oli käskenyt uhria nousemaan ylös.

Mies väitti kohdanneensa uhrin sattumalta kadulla. Mies kertoi luulleensa, että kyseessä oli jonkinlainen fanitapaaminen, sillä hän kuvaili itseään ”nuorten tuntemaksi henkilöksi sosiaalisessa mediassa”.

Toinen pahoinpitely tapahtui, kun ensimmäinen pahoinpitelyn uhrin 14-vuotias ystävä lähti selvittämään tapausta.

Helsingin keskustan tapaamisessa oli uhrin kuvauksen mukaan ”ikävää huutamista puolin ja toisin”. Mies esimerkiksi uhkasi raiskata ja tappaa tytön. Kun nuori oli lähtemässä, oli mies yhtäkkiä työntänyt tätä portaita alaspäin.

Ensimmäisen pahoinpitelyn osalta mies vetosi hätävarjelusäännökseen. Hän sanoi, että uhri yritti varastaa jotain hänen repustaan ja mies oli tönäissyt tyttöä suojellakseen omaisuuttaan.

Kaksi muuta rikosta mies kiisti.

Käräjäoikeus uskoi uhreja ja todistajia. Myöskään miehen selitys fanituksesta ei ollut oikeuden mukaan uskottava.

Mies on tuomittu vuonna 2021 yli viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden mukaan rikosrekisteristä ilmenevät teot ja uudet rikokset osoittavat miehen toistavan toisen fyysistä koskemattomuutta vakavasti loukkaavaa toimintaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat