38-vuotias mies pakko­hoitoon: Murhasi vanhempansa täysin yllättäen

Oikeuden mukaan mies oli teon aikaan syyntakeeton.

22.11. 15:30 | Päivitetty 22.11. 15:44

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan miehen kahdesta murhasta, jotka tapahtuivat Vantaan Askistossa viime vuoden marraskuussa. Uhrit olivat miehen 71-vuotias äiti ja 73-vuotias isä.

Lue lisää: Miehen epäillään surmanneen vanhempansa Vantaalla

Oikeus katsoi miehen olleen teon aikaan syyntakeeton. Vankeusrangaistuksen sijaan mies määrättiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan teko on tehty erityisen raa’alla tavalla. Mies surmasi vanhempansa heidän kotinsa keittiössä kolmen aikaan iltapäivällä puukottamalla heitä keittiöveitsellä.

Tuomion mukaan vanhemmat ja tekijä olivat juuri aloittamassa ruokailua. Pöytä oli katettu kolmelle, ja olohuoneessa oli televisio päällä. Tuomion mukaan mikään rikos­paikalla ei viitannut riitaan tai kamppailuun, vaan tilanne oli alkanut täysin yllättäen.

Teolle ei löydetty mitään motiivia.

Mies määrättiin maksamaan asianomistajille korvauksena yhteensä 24 000 euroa, jonka lisäksi hänet määrättiin maksamaan useita tuhansia euroja oikeudenkäyntikuluja ja korvauksia vakuutusyhtiölle. Asianomistajina ovat miehen kaksi sisarusta.

Mies otettiin kiinni hänen ajettuaan isänsä auton ulos tieltä. Hän tunnusti teon poliisin esitutkinnassa.

HS ei julkaise tuomitun nimeä, koska hänet on tuomittu syyntakeettomana.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat