Suunnitelmat Haagan liikenneympyrän jättiterveyskeskuksesta etenevät

Haagan liikenneympyrä on tulevaisuudessa Länsi-Haagan aukio.

Viitteellinen havainnekuva Haagan liikenneympyrään suunniteltavista taloista.

22.11. 20:57

Suunnitelmat Suomen suurimman liikenneympyrän muuttamisesta valtavaksi sosiaali- ja terveyskeskuksen paikaksi etenevät Helsingin kaupungin päätöksenteossa.

Lue lisää: Suomen suurinta liikenne­ympyrää odottaa mahdollinen mullistus – Havainne­kuvat näyttävät muutoksen

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina pitämässään kokouksessa kaavasuunnitelman Haagan liikenneympyrästä ja Vihdintiestä.

Päätös tehtiin esittelijän ehdotuksesta poiketen hyväksymällä vastaehdotukset. Niissä lautakunta edellyttää toimia Piimämäenpuiston läpi kulkevan liito-oravayhteyden turvaamiseksi sekä kiinnittää huomiota Riistavuoren metsän luontoarvojen ja kallioiden säilyttämiseksi laajemmin kuin kaavarungossa esitettiin.

Tältä Haagan liikenneympyrän ympäristössä näytti vuonna 2019. Näkymä Vihdintielle päin.

Lisäksi lautakunta edellyttää, että alueen liikennejärjestelyt suunnitellaan yhteistyössä alueen teollisuusyritysten kanssa.

Kaavaratkaisun myötä alueelle syntyy uusi Länsi-Haagan osa-alueen keskus. Kaavamuutos liittyy Vihdintien muuttamiseksi kaupunkibulevardiksi.

Haagan liikenneympyrä säilyy tulevaisuudessakin liikenteen solmukohtana. Ympyrän liepeille on jo rakennettu Raide-Jokeria. Tulevaisuudessa Vihdintie on tarkoitus muuttaa bulevardiksi ja ympyrän paikkeilla kohtaisivat tuleva Vihdintien pikaraitiotie ja Raide-Jokeri. Valimon asemasta suunnitellaan uutta joukkoliikenteen vaihtopaikkaa.

Havainnekuvassa alueen uusista kortteleista Huopalahdentien suuntaan.

Alustavasti on kaavailtu että ympyrään, eli tulevan Länsi-Haagan aukion alueelle kootaan Haagan pienempi terveysasema, Munkkiniemen ja Pitäjänmäen terveysasemat, Lassilassa toimivat sosiaalipalvelut sekä Laakson sairaalan alueelta psykiatria- ja päihdepalveluita.

Lue lisää: Länsi-Helsingin terveysasemat ja neuvolat aiotaan keskittää Haagan liikenneympyrään

Vihdintien nykyiset ilmassa olevat sähköjohdot on tarkoitus kaapeloida katualueelle ja purkaa nykyiset sähköjohdot. Vihdintien katualuetta on lisäksi tarkoitus leventää niin, että autokaistojen lisäksi tilaa saadaan raitiotielle, kevyelle liikenteelle ja puustolle.

Havainnekuva Vihdintieltä etelästä päin Valimon aseman suuntaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat