Ruumis virui yli kaksi kuukautta auton taka­kontissa Espoossa – oikeus piti voimassa murha­tuomion

42-vuotias mies tappoi toisen miehen viiltämällä tämän kurkun keittiö­veitsellä. Hovioikeus piti voimassa elinkautisen rangaistuksen murhasta.

23.11. 20:45

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa elinkautisen rangaistuksen Helsingin Kannelmäessä lokakuussa vuonna 2019 tapahtuneesta murhasta.

42-vuotias Sami Aleksanteri Grönfors tappoi vuonna 1993 syntyneen miehen viiltämällä tämän kurkun keittiöveitsellä. Ennen puukotusta hän oli juottanut uhrille suuren määrän gammabutyrolaktonia eli katukielellä lakkaa.

Grönfors valitti käräjäoikeuden antamasta murhatuomiosta ja vaati tuomion alentamista tapoksi. Hovioikeuden mukaan teko oli ”teloitustyyppinen” ja se osoittaa määrätietoista ja selvää pyrkimystä surmaamiseen. Tuomitulla on taustallaan myös muita tuomioita, muun muassa aiempi henkirikostuomio vuonna 2002 tehdystä taposta.

Teon motiivina oli mustasukkaisuus, sillä tekijä oli saanut samana päivänä tietää uhrin olleen intiimissä suhteessa hänen naisystävänsä kanssa. Todistajan mukaan tekijä oli surma-asunnolleen saapuessaan sanonut, että ”jos nainen pettää, niin sitten kuolee jompikumpi”.

Henkirikos on poikkeuksellinen, sillä tekijät kadottivat ruumiin sen jälkeen kun ruumis oli siirretty auton takakontissa Kannelmäestä Espooseen. Auto oli hinattu pois väärin­pysäköinnin vuoksi.

Volvon takakontissa ollut ruumis löydettiin lopulta kahden ja puolen kuukauden jälkeen Espoon kaupungin varikolta Ämmässuolta. Poliisi oli päässyt auton jäljille sala­kuunneltuaan epäillyn keskusteluja.

Uhrista oli tehty katoamisilmoitus ennen löytöä.

Päätekijän lisäksi vuosina 1997 ja 1974 syntyneet miehet saivat käräjäoikeudessa tuomiot vapaudenriistosta.

Lue lisää: Väärin pysäköidyn auton mukana tullut ruumis virui yli kuukauden kaupungin varikolla Espoossa – murhaajalle elinkautinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat