Nuoret houkuttelivat tuttavansa metsään Haagassa ja ryöstivät aseella uhaten

Kolme nuorta miestä ryösti tuttunsa Helsingin Pohjois-Haagassa. Uhrin mukaan porukan oli ollut tarkoitus ”hengata ulkona”.

24.11. 12:43

Kolme nuorta miestä ryösti tuttunsa Pohjois-Haagassa Helsingissä.

Uhri houkuteltiin ensin metsään ”hengailemaan”. Yksi tekijöistä piri uhrista kiinni, kun kaksi muuta vaativat aseella uhaten uhria luovuttamaan kaikki arvokas omaisuutensa.

Tekijöiden käyttämä ase oli toimintakunnoton pistooli. Tekijöistä yksi oli tekoaikaan 17-vuotias ja kaksi muuta täysi-ikäisiä. Kaikki kolme olivat päihtyneitä.

Teko tapahtui heinäkuussa 2020. Helsingin käräjäoikeus on tuominnut tekijät ryöstöstä, ampuma-aserikoksesta sekä huumausainerikoksesta yli vuoden vankeusrangaistuksiin.

Yksi tuomituista valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, mutta peruutti valituksensa. Näin ollen käräjäoikeuden ratkaisu jäi lainvoimaiseksi.

Ryöstäjät saivat saalikseen kaulakoruja, puhelimen, kuulokkeet, uhrin pankkikortin sekä ajokortin.

Uhri oli saapunut paikalle Pohjois-Haagan yhden tekijän kutsumana. He olivat tunteneet toisensa noin kahden viikon ajan. Uhrin mukaan heidän oli tarkoitus ”hengata ulkona”.

Paikalle päästyään häntä vastassa oli ollut useampi henkilö. He olivat lähteneet kävelemään metsäpolulle, jossa yksi tekijöistä oli tarttunut uhrin käsistä kiinni ja pitänyt häntä otteessaan.

Tekijät myönsivät teot osittain, ja käräjäoikeus katsoi heidän syyllistyneen ryöstöön yhteistuumin. Kahdella tekijällä oli taustallaan aiempia tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat