Poliisi tutkii Puotilan tapahtumia murhana – Tämä asiasta tiedetään nyt

Ammuskelussa kuoli vuonna 1988 syntynyt mies. Julkisella paikalla tapahtunut kuolettava ammuskelu on Suomessa harvinainen.

Puotilassa Meripellontiellä tapahtui keskiviikkona ampumavälikohtaus.

24.11. 10:36 | Päivitetty 24.11. 16:18

Meripellontiellä Helsingin Puotilassa tapahtui keskiviikkoiltapäivällä ampumavälikohtaus, jossa kuoli yksi ihminen.

Poliisin mukaan vuonna 1988 syntynyt mies kuoli tapahtumapaikalle, lähelle Puotilan venesatamaa. Teosta epäillään vuonna 1968 syntynyttä miestä.

Asiaa tutkitaan murhana, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm. Poliisi tiedotti aluksi tutkivansa tapausta tappona, mutta nimike muutettiin murhaksi jo keskiviikkoillan aikana.

”Esiin on tullut seikkoja, joiden perusteella voimme epäillä murhanimikettä. Sen enempää en voi asiaa avata”, Lindholm sanoo.

HS:N tietojen mukaan sekä epäillyllä tekijällä että uhrilla on rikollista taustaa.

Puotilan murhasta epäillään HS:n tietojen mukaan 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Vuonna 2019 hänet tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon, kun hän oli lyönyt metallisella esineellä toista miestä päähän. Epäilty mies kiisti olleensa edes tapahtumapaikalla, mutta oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Tämän vuoden alussa hänet tuomittiin 55 päiväsakkoon, josta muodostui hänelle maksettavaa runsaat 3 000 euroa. Mies oli tuomion mukaan lyönyt joulukuussa 2018 toista miestä päähän niin, että tämä kaatui ja sai aivotärähdyksen.

Satakunnasta kotoisin oleva mies on saavuttanut SM-mitaleja kehonrakennuksessa, ja hänellä on rakennusalan yritys. Lisäksi hän kertoo sosiaalisessa mediassa työskentelevänsä turvallisuusalan palveluita tarjoavassa yrityksessä.

Uhri on HS:n tietojen mukaan 34-vuotias mies. Vuonna 2014 hän sai kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa törkeästä ryöstöstä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä vapaudenriistosta. Vuonna 2016 hänet tuomittiin varkaudesta ja törkeästä pahoinpitelystä vajaaksi kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Poliisi kertoi tapahtumasta keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä.

Keskellä kirkasta päivää julkisella paikalla tapahtuva kuolettava ammuskelu on Suomessa hyvin harvinaista.

Lindholm kertoi aiemmin HS:lle, ettei poliisi ei ollut vielä torstaiaamupäivään mennessä ehtinyt kuulemaan epäiltyä miestä. Hänen mukaansa miestä tullaan kuulemaan todennäköisesti torstain aikana.

Muuten tutkinnanjohtaja oli ampumavälikohtauksesta vaitonainen. Hän ei kommentoinut tarkemmin ampumisen motiivia tai sitä, tunsivatko uhri ja epäilty toisensa.

Lindholm ei halunnut spekuloida sitä, tapasivatko uhri ja epäilty sattumalta vai suunnitellusti. Hän ei myöskään kertonut, onko epäilty henkilö poliisille entuudestaan tuttu.

Lindholmin mukaan uhria ammuttiin käsiaseella vartalon alueelle.

”Tietojemme mukaan paikan päällä on ammuttu kaksi laukausta”, Lindholm sanoi.

Epäillyn kiinniotto sujui Lindholmin mukaan rauhallisesti ja hallitusti eikä epäilty mies tehnyt vastarintaa.

Ammuskelu tapahtui Puotilassa sijaitsevan grillin edessä. HS:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan molemmat miehet saapuivat paikalle autoilla. Autot olivat vielä HS:n saavuttua paikalle pysäköityinä keulat vastakkain.

HS:n haastattelemat silminnäkijät kertoivat, että paikalla ammuttiin useita laukauksia. Silminnäkijöiden mukaan ammuskelun uhria yritettiin elvyttää ja lopulta ruumis peitettiin lakanalla.

Epäilty tuli HS:n tietojen mukaan paikalle suomalaisen rahoitusalan yrityksen omistuksessa olevalla autolla. HS:n tietojen mukaan auto on miehen hallussa joko leasing- tai osamaksusopimuksella.

HS tavoitti miehen, joka omistaa auton, jolla ammuskelun uhri saapui paikalle. Auton omistaja ei halunnut kommentoida tapahtumia laajemmin. Mies sanoi, että hänellä ei ole varmuutta siitä, kenen käytössä auto on ollut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat