Kallion asuntola­murhan elin­kautinen pysyi voimassa – tuomittu vaati uutta mielentila­tutkimusta

Surma tapahtui tekijälle ja uhrille entuudestaan tuntemattoman naisen asunnossa.

24.11. 20:14

Helsingin hovioikeus vahvisti elinkautisen vankeusrangaistuksen Diakonissalaitoksen asuntolassa tapahtuneesta henkirikoksesta.

Surma tapahtui viime vuoden maaliskuussa Diakonissalaitoksen asuntolassa Helsingin Kalliossa. Kauko Kalevi Konttinen tuomittiin tammikuussa Helsingin käräjäoikeudessa murhasta elinkautiseen.

Lue lisää: Mies tuomittiin elinkautiseen Kallion asuntola­murhasta – Oikeus piti tekoa erityisen julmana

Uhri ja vuonna 1982 syntynyt tekijä olivat surmailtana vierailemassa asuntolassa asuvan naisen luona. Uhri oli keski-ikäinen perheellinen mies.

Konttinen oli vaatinut hovioikeudessa muun muassa, että hänen katsotaan syyllistyneen murhan sijasta törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuoleman­tuottamukseen tai toissijaisesti tappoon.

Lisäksi hän oli vaatinut myös uutta mielentilatutkimusta. Hän katsoi olleensa tekohetkellä alentuneesti syyntakeinen. Hovioikeus ei nähnyt syytä uusia mielentila­tutkimusta, jonka mukaan tuomittu oli teon aikaan syyntakeinen.

Teon taustalla oli tuomion mukaan miesten aiemmat riidat ja yhteenotot.

Surmailtana miehet olivat olleet viettämässä iltaa asuntolassa asuneen naisen luona. Asunnolla miehet ryhtyivät kuitenkin tappelemaan keskenään. Helsingin käräjäoikeus arvioi omassa tuomiossaan teon olleen erityisen julma. Teon törkeyden puolesta puhui esimerkiksi se, että tekijä käytti surmassa kolmea teräasetta ja teko jatkui pitkään eri puolilla asuntoa.

Asunnossa asunut nainen tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoihin pelastustoimen laiminlyönnistä, sillä hän ei ollut hälyttänyt uhrille apua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat