Mies putosi junan­raiteelle Espoossa: Häntä käytiin kurkkimassa mutta ei autettu

Poliisi tiedottaa lokakuussa tapahtuneesta tapaturmasta vasta nyt, koska kukaan asemalla olleista ei hälyttänyt apua.

Leppävaaran juna-asemalla Espoossa tapahtui lokakuussa onnettomuus, jossa kukaan ei auttanut raiteelle pudonnutta miestä. Kuva asemalta vuodelta 2014.

25.11. 8:53

Espoon Leppävaarassa tapahtui lokakuun lopulla onnettomuus, jossa mies putosi junanraiteelle ja asemalle saapunut juna osui häneen, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisi ei epäile, että putoamiseen liittyy rikosta, vaan kyseessä on tapaturma.

Poliisi kertoo tiedottavansa tapauksesta vasta nyt siksi, että kukaan ei pyrkinyt auttamaan raiteelle pudonnutta miestä ennen junan saapumista.

Juna-asemalla liikkui poliisin mukaan runsaasti ihmisiä. Laiturilla, jolta mies putosi, oli poliisin tietojen mukaan kymmenkunta ihmistä, ja vähintään yksi ihminen tai mahdollisesti useampi henkilö näki putoamisen.

Yksi laiturilla olleista kävi katsomassa kohti raiteella maannutta miestä mutta siirtyi sitten kauemmas, poliisi kertoo.

Poliisin näkemyksen mukaan laiturilla olleiden olisi ollut mahdollisuus vähintään hälyttää apua välittömästi, kertoo rikosylikonstaapeli Kai Friman tiedotteessa.

Apua ei kuitenkaan hälytetty.

Poliisi ja Väylävirasto muistuttavat, että hengenvaarassa olevaa ihmistä tulee mahdollisuuksien mukaan auttaa.

Henkilöä voidaan epäillä pelastustoimen laiminlyönnistä, jos hän tietää toisen olevan hengenvaarassa mutta ei anna tai hälytä apua. Seuraamuksena voi olla sakko tai enintään kuuden kuukauden vankeus.

Soittaminen viipymättä hätänumeroon 112 on vähintä, mitä vastaavassa tilanteessa voi tehdä. Väyläviraston mukaan junaradalle ei saa kuitenkaan mennä.

Poliisin mukaan pelastustoimen laiminlyönnit ovat harvinaisia.

Leppävaaran tapauksessa oli onni matkassa, sillä raiteelle pudonnut mies säilyi hengissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat