Arkkitehdin merkkirakennus Jätkäsaaressa halutaan uudistaa ”Itämeritaloksi”

Jätkäsaaren makasiinin kehittämisen parhaaksi vaihtoehdoksi arvioitu Itämeritalo toisi rakennukseen ravintoloita ja liiketilaa.

Jätkäsaaren L3-varastomakasiini on iso rakennus. Se sijaitsee osoitteessa Tyynenmerenkatu 6.

25.11. 14:35

Arkkitehdin merkkirakennus Helsingin Jätkäsaaressa halutaan nyt uudistaa ”Itämeritaloksi”.

Jätkäsaaren L3-makasiinin kehittämiseksi valikoitunut ykkösehdotus ”Itämeritalo” toisi rakennukseen ravintoloita ja liiketiloja. Suunnitelman mukaan makasiinirakennuksesta luodaan kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa on myös tarpeen mukaan muunneltavia tiloja.

Itämeritalo-ehdotuksen toteutuminen toisi kohteeseen muun muassa lisää terasseja ja myös kattoterassin tekemistä tutkittaisiin.

”Ensimmäistä kerrosta avataan laajemmin ja valaistaan lasiseinillä ja -ovilla. Makasiinin keskelle luodaan atriumi, joka toimii rakennuksen keskipisteenä”, Helsingin kaupungin tiedotteessa kuvaillaan.

Makasiinirakennuksen toisessa kerroksessa olisi toimistotiloja ja ylempiin kerroksiin tulisi ”näyttelyihin ja luovaan toimintaan soveltuvia hybriditiloja”.

Havainnekuva kertoo minkälainen makasiinin sisäosasta tulisi suunnitellun atriumin kohdalla.

PUNATIILINEN varastorakennus on valmistunut vuonna 1924, ja sen on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck.

Sonck tunnetaan muun muassa tasavallan presidentin kesävirka-asunnon Kultarannan, Kallion kirkon, Eiran sairaalan ja säveltäjä Jean Sibeliuksen kodin Ainolan suunnittelijana.

Itämeritalo on kiinteistösijoitusyhtiö Cobbleyard Real Estaten ehdotus, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta pohtii tiistaina 29. marraskuuta, hyväksyykö se Itämeritalon-ehdotuksen kisan voittajaksi.

Lue lisää: Helsingin paraati­paikalla rapistuu sata­vuotias maa­merkki­rakennus, jota kukaan ei halua

Kun makasiinihanke etenee, kaupunki myy makasiinirakennuksen ja siihen liittyvän teollisuusnosturin uuteen käyttöön. Kehittämiskilpailun voittajalla on myös mahdollisuus ostaa rakennuksen tontti.

Rakennustyöt voisivat alkaa ensi syksynä 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat