Risteily johti oikeuteen: Nainen hyppäsi työ­toverinsa syliin ja alkoi puristaa reisillään tämän kaulaa

Nainen hyppäsi työtoverinsa syliin, kiipesi tämän rinnalle ja alkoi puristaa reisillään tämän kaulaa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus.

28.11.2022 10:02

Ruotsinlaivalla työkaverinsa syliin hypännyt nainen tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vammantuottamuksesta sakkoihin.

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden ratkaisu jäi pysyväksi.

Tuomioon johtanut välikohtaus tapahtui syyskuussa 2019 laivaristeilyllä Helsingistä Tukholmaan. Laivalla järjestettiin erään yrityksen virkistyspäivät.

Tapahtuma-aikaan 39-vuotias nainen oli kertomansa mukaan ottanut laivan yökerhossa juoman, minkä jälkeen hänellä ei ole illan tapahtumista mitään muistikuvia.

Silminnäkijöiden mukaan noin puolen yön aikoihin nainen oli lähestynyt kovaa vauhtia tuolloin 44-vuotiasta miespuolista työkaveriaan ja hypännyt yllättäen suoraan tämän syliin.

Nainen oli kietonut jalkansa miehen vyötärön ympärille ja he olivat lentäneet kaaressa lattialle. Tässä yhteydessä miehen takaraivo oli osunut laivan lattiaan.

Kaatumisesta huolimatta nainen ei poistunut miehen päältä vaan puristi tiukasti jaloillaan tätä. Mies pääsi irtautumaan naisen otteesta, minkä jälkeen tämä hyppäsi uudelleen työkaverinsa syliin.

Mies horjahti jälleen ja kaatui rappusille. Tämän jälkeen nainen kiipesi miehen sylissä ylöspäin ja asetti jalkansa miehen kaulan ympärille niin, että pää ja kaula olivat naisen reisien välissä.

Todistajien mukaan nainen ei reagoinut miehen vastusteluihin. Lopulta ulkopuoliset ihmiset saivat naisen irrotettua miehestä.

Miehelle aiheutui tilanteesta aivotärähdys, pysyvä toispuoleinen kuulonalenema ja korvan tinnitus. Lisäksi hänen takapuoleensa, selkäänsä ja käsiinsä tuli kaatumisten johdosta mustelmia.

Nainen kertoi oikeudessa, ettei hänellä ollut tilanteessa vahingoittamispyrkimystä. Hän kertoi aina tulleensa hyvin toimeen miespuolisen työkaverinsa kanssa, eikä mitään vastaavaa ollut aiemmin tapahtunut heidän välillään.

Nainen sanoi olevansa tapahtuneesta hyvin pahoillaan ja kertoi menettäneensä sen vuoksi työnsä yli 15 vuoden työsuhteen jälkeen.

Käräjäoikeus katsoi, ettei naisella ollut olosuhteet huomioiden noin minuutin kestäneessä tilanteessa pahoinpitely­tarkoitusta. Nainen oli kuitenkin huolimattomuudellaan aiheuttanut miehen kaatumisen ja pään iskeytymisen lattiaan.

Oikeus hylkäsi syytteen pahoinpitelystä mutta tuomitsi naisen vammantuottamuksesta noin 420 euron sakkoihin.

Lisäksi hänen piti korvata entiselle työkaverilleen kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 800 euroa sekä pysyvästä haitasta 3 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat