Talvipäivän riemua

HS kuvasi talvisesta viikonlopusta nauttineita pääkaupunkiseudun asukkaita.

Lili ja Hannu Heikkala laskivat lauantaina mäkeä Paloheinän pulkkamäessä jo toista kertaa tänä talvena. “Me tykätään talvilajeista”, Hannu Heikkala totesi. Hän on ollut lumilautailun opettaja. Kun hänellä oli oppilaita, joita ei huvittanut opetella laskettelua, totesi Hannu heidän vanhemmilleen, että pulkkailu on yhtä kivaa!

26.11.2022 17:50

Pääkaupunkiseudulla vietettiin lauantaipäivää pikkupakkasessa. Paikoin satoi myös lunta. Moni perhe suuntaisi ulos viettämään ensimmäistä kunnollista talviviikonloppua, mikä näkyi pulkkamäissä ja hiihtoladuilla.

Helsingin Paloheinässä ja Espoon Oittaalla ladut olivat kunnossa ja täynnä hiihdonharrastajia, joita kävi kuvaamassa Helsingin Sanomien valokuvaaja Juhani Niiranen.

Talvista riemua on luvassa myös sunnuntaiksi, sillä Ilmatieteen laitos ennustaa Helsinkiin samankaltaista säätä. Alkuviikosta lämpötilat nousevat nollaan ja vähän plussan puolelle, mutta viikon loppupuolella pakastaa taas. Lauantaina ja sunnuntaina aurinkokin saattaa pilkistää pilvien raosta

Anu Kurkaa, Jouni Vanhala ja Pate-koira nauttivat raikkaasta talvikelistä Jollaksen kartanon maisemissa Helsingissä. Mia Himanka lenkkeili.

Mustafa Sener ja vaimonsa Cigdem Sener lämmittelivät nuotiolla Oittaalla Espoossa.

Rosa, 9, ja Jari Tolvanen, 45, Espoosta hiihtivät ensimmäistä kertaa tänä talvena. Ikäerosta huolimatta molemmilla oli yhtä kivaa.

Aleksi Eerola kasasi varusteitaan Paloheinässä. Hän hiihti Paloheinässä 30 kilometriä ja kuunteli samalla Rukan hiihtokisoja. Hiihtokerta oli Eerolalle jo neljäs tänä talvena. Sata kilometriä on jo tullut täyteen. Talven mittaan hän hiihtää yleensä 1 000–2 000 kilometriä.

Justina Molik auttoi kaksi ja puolivuotiasta Miraa hiihdon alkeisiin. Mira hiihtää jo toista kauttaan.

Oittaan ulkoilukeskuksessa riitti hiihtäjiä lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat