19-vuotias vangittu taposta Laaja­salossa, poliisi epäilee yhteyttä huume­kauppoihin

Poliisin mukaan henkirikos on tapahtunut ulkona yöaikaan. Uhri on 24-vuotias mies.

28.11.2022 12:14 | Päivitetty 28.11.2022 18:18

Helsingin Laajasalossa on tapahtunut henkirikos, poliisi tiedottaa. Poliisi sai ilmoituksen henkirikoksesta perjantaina.

Epäilty tappo on tapahtunut ulkona noin kello yhden aikaan yöllä. Uhri on 24-vuotias mies.

Poliisi otti pian tapahtumien jälkeen kiinni kolme henkilöä ajoneuvosta Itä-Helsingissä, kun liikenne oli pysäytetty. Käräjäoikeus vangitsi maanantaina 19-vuotiaan vantaalaisen miehen todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Kaksi muuta autossa ollutta poliisi vapautti.

”Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan väkivallanteko liittyi huumausainekauppoihin. Epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan ennen tekopäivää. Tekotapaa emme pysty avaamaan toistaiseksi julkisuuteen, koska se voisi haitata esitutkintaa”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm poliisin tiedotteessa.

Osoitetietojen mukaan epäilty asuu Itä-Vantaalla. HS:n käydessä alueella maanantai-iltapäivänä oli tienoo rauhallinen. Pientaloalueella ei näkynyt merkkejä mistään epätavallisesta. Nollakelillä lumi suli hiljalleen loskaksi tielle, koiranulkoiluttajat tarpoivat eteenpäin ja monissa ikkunoissa loistivat jo jouluvalot.

HS:n haastattelemat asukkaat vahvistivat sen, mikä oli päiväsaikaan silmin havaittavissa: alue on hyvin tavallinen ja hiljainen.

Yksikään HS:n jututtamista naapureista ei ollut kuullut nyt uutisoidusta rikoksesta. Päällimmäisenä tunteena naapureiden kasvoilla näkyi yllättyneisyys.

Epäilyttävintä, mitä yksi naapuri kertoi itse nähneensä, ovat silloin tällöin kadulle parkkeeranneet vieraat autot. Esimerkiksi poliisioperaatioita tai mitään selvästi rikoksiin viittaavaa eivät lähinaapuritkaan olleet havainneet.

”En koe millään tavalla pelkoa”, kuvailee alueella jo pitkään asunut asukas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat