Parhaiten tienaavat ja huono­tuloisimmat asuvat vierekkäin Espoossa

Helsingin kovimmat verotettavat tulot keskimäärin olivat viime vuonna Kaartinkaupungissa.

Espoon Westendin taloja vuonna 2021.

1.12.2022 14:00

Helsingin hyvätuloisimmat asuvat verottajan tietojen mukaan edelleen vaurailla omakotitaloalueilla sekä Etelä-Helsingin arvoalueilla. Näin kertovat verottajan tilastot vuodelta 2021, joissa on otettu huomioon sekä verotettavat pääoma- että ansiotulot.

Mediaanitulojen perusteella rikkain oli Kaartinkaupunki 44 960 eurolla.

Suurituloisimpaan kymmenykseen Kaartinkaupungissa pääsi 163 990 euron tuloilla vuodessa, kun vuotta aiemmin siihen joukkoon ylti liki 18 000 euroa pienemmillä tuloilla.

Mediaanitulojen kärjessä olivat myös esimerkiksi Vattuniemi, Paloheinä, Tammisalo, Santahamina ja Kuusisaari–Lehtisaari.

Tulotilaston toisessa päässä postinumeroalueella Kontula–Vesala verotettavat mediaanitulot olivat vain 21 774 euroa vuodessa.

Kaiken kaikkiaan Helsingissä alle koko Suomen mediaanin (26 300 euroa) jäädään 12 postinumeroalueella, jotka ovat yleensä kerrostalovaltaisia alueita lähiöissä.

Näitä ovat esimerkiksi Puotinharju, Koskela, Jakomäki ja Alppikylä, Etelä-Vuosaari sekä Itäkeskus-Marjaniemi.

Koko pääkaupunkiseudun ja Suomen vaurain postinumeroalue löytyy edelleen Espoosta.

Westendissä mediaanitulo oli 50 195 euroa ja suurituloisimpaan kymmenykseen tarvittiin 183 521 euroa.

Muita todella vauraita alueita olivat esimerkiksi Friisilä, Mankkaa, Nöykkiönpuro ja Jupperi.

Pienimmät verotettavat tulot Espoossa olivat opiskelijoiden asuttamassa Otaniemessä, jossa mediaanitulo oli vain 14 063 euroa. Suurituloisimpaan kymmenykseen riittivät siellä 45 644 euron tulot, eli rikkaaksi laskettaisiin siellä tuloilla, jotka eivät Westendissä yltäisi edes keskitasolle.

Mikään muu alue Espoossa ei sitten mennytkään koko Suomen mediaanitulon alle. Espoolaisittain pienituloisia asuu esimerkiksi Espoon keskuksessa, Kilossa, Lakistossa, Espoonlahdessa ja Tuomarila–Suvelassa.

Kauniaisten mediaanitulo oli 40 072 euroa.

Vantaalla ainoastaan Ylästössä päästiin mediaanituloissa yli 40 000 euron. Mediaanitulot olivat siellä 40 930 euroa ja suurituloisimpaan kymmenykseen ylsi 95 392 euron tuloilla.

Vantaalla vauraimpiin alueisiin kuuluivat myös Hämeenkylä, Vantaanlaakso, Nikinmäki ja Tammisto.

Pienimmät mediaanitulot olivat Koivukylä-Havukoskella, 24 022 euroa. Samoin koko Suomen mediaanin alle jäivät Hakunila ja Veromiehenkylä, ja Vantaan keskuksista Myyrmäki kipusi niukasti sen yläpuolelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat