Mies raiskasi naisen homo­baarin vessassa Helsingissä – Sai yli kahden vuoden tuomion

Mies raiskasi väkivalloin naisen yökerho DTM:n vessassa. Mies tuomittiin yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

DTM-baari kuvattuna vuonna 2016.

4.12.2022 17:28

Helsingin hovioikeus tuomitsi perjantaina 28-vuotiaan miehen raiskauksesta kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Hovioikeus piti voimassa Helsingin käräjäoikeuden keväällä antaman tuomion.

Sen mukaan Ayad Ahmed Othman pakotti kesällä 2018 uhrinsa suojaamattomaan yhdyntään DTM-yökerhon vessassa uhrin kielloista ja vastustelusta huolimatta.

Käräjäoikeudessa uhri kertoi, ettei ollut seksuaalisen suuntautumisensa takia ollut koskaan vapaaehtoisesti sukupuoliyhteydessä miehen kanssa. Sittemmin ovensa sulkenut DTM tunnettiin seksuaalivähemmistöille suunnattuna yökerhona.

Uhri oli mennyt vessaan, koska hänen tarkoituksenaan oli käyttää laittomia päihteitä. Vessassa tuomittu oli työntänyt uhrin vasten käymälän seinää ja pakottanut tämän väkivalloin ensin oraaliyhdyntään ja sen jälkeen emätinyhdyntään.

Tuomittu kiisti olleensa missään seksuaalisessa kanssakäymisessä asianomistajan kanssa. Käräjäoikeudessa hän oli kertonut asianomistajan olleen hänen baarituttunsa ja olleensa DTM:ssä muutamia kertoja.

Hovioikeudessa mies muutti tarinaansa. Hän väitti, ettei tiennyt yökerhoa DTM:ää ja ettei myöskään ole koskaan ollut uhrin kanssa baarissa samaan aikaan.

Hovioikeus piti miehen kertomusta ristiriitaisena.

Esimerkiksi toinen todistajista kertoi hovioikeudessa nähneensä tuomitun tapahtumailtana yökerhossa ja keskustelleensa tämän kanssa.

Uhrin kertomusta hovioikeus piti uskottavana. Se sai oikeuden mukaan tukea todistajien kertomuksista.

Tuomittu velvoitettiin myös maksamaan käräjäoikeuden tuomion mukaisesti uhrille kivusta ja särystä 200 euroa sekä kärsimyksestä 3 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat