Kettu vei hiihtäjän hanskan Paloheinässä

Hanska palautui lopulta takaisin omistajalleen ja päätyi pesukoneeseen. Hiihtäjien ja villieläinten kohtaamiset Paloheinän laduilla ovat jokatalvinen ilmiö.

4.12.2022 10:02 | Päivitetty 4.12.2022 11:17

Helsinkiläisen Saija Körkön hiihtoretki Paloheinän laduilla ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Perjantaina hiihtämään lähtenyt Körkkö kohtasi yllättäen ladulla ketun.

Alamäessä ketun kohdannut Körkkö kaivoi puhelimen esiin ottaakseen ketusta lapsille kuvan. Mäkeä laskiessa hän pudotti toisen hiihtohanskansa ladulle. Suksien vauhti ei pysähtynyt aivan heti ja Körkkö ajautui noin kymmenen metrin päähän hanskastaan.

”Näin kun kettu jolkotteli sieltä kohti ja ajattelin, että otanpa tämänkin videolle.”

Sitten alkoi tapahtua. Kettu ei tuntunut olevan moksiskaan ladulla seisovasta ihmisestä vaan lähestyi kiinnostuneesti maassa ollutta hanskaa. Tässä kohtaa Körkkö ymmärsi, mitä on tapahtumassa. Videolla kuuluu, kuinka hän parahtaa ”kettu ei” samalla, kun se virtsaa hanskan päälle pitäen tiukan katsekontaktin.

”Kettu tosiaan otti hanskan omakseen”, Körkkö nauraa puhelimessa.

Merkkauksen jälkeen kettu nappasi hanskan omistajan elkein suuhunsa ja kipitti ladulta metsän puolelle. Video tapahtumista päättyy tähän.

”Tilanne jatkui niin, että metsässä kettu pissasi vielä toisen kerran hanskan päälle. Sitten se jätti hanskan hetkeksi vartioimatta, ja pääsin hakemaan sen”, Körkkö kertoo.

Kettu ei palannut enää puolustamaan omittua omaisuuttaan, vaan Körkkö pääsi hiihtämään lenkin loppuun. Hanska selvisi omistajanvaihdoksesta ilman suurempia vaurioita, ja pesukoneen jälkeen se on nyt taas valmis käyttöön.

”Se on luottohanskani, enkä olisi mitenkään voinut jättää sitä sinne.”

Hiihtäjien ja villieläinten kohtaamiset Paloheinän laduilla ovat jokatalvinen ilmiö. Viime talvena HS kertoi ketusta, joka anasti hiihtäjän liivin ja rikkoi sen vetoketjun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat