Vaimonsa taposta epäilty määrättiin vangittavaksi – Terveystalo: Lääkärin sopimus purettu

Ullanlinnassa tapahtuneesta taposta epäilty mies määrättiin tutkintavankeuteen. Vangitsemiskäsittely pidettiin sairaalassa.

20.12.2022 13:43 | Päivitetty 20.12.2022 16:35

Helsingin käräjäoikeus päätti Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn vangitsemisesta tiistaina iltapäivällä.

Mies määrättiin vangittavaksi todennäköisin syin taposta epäiltynä. Määräaika syytteen nostamiselle on ensi vuoden maaliskuun 8. päivään mennessä.

Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin poikkeuksellisesti sairaalassa. Oikeudenkäynti alkoi Auroran sairaalassa kello kolmelta. Oikeuden puheenjohtaja oli paikan päällä sairaalassa johtamassa vangitsemista.

Sairaalasta oli videoyhteys käräjäoikeuteen, josta toimittajat seurasivat käsittelyä.

Oikeudenkäynti julistettiin pidettäväksi suljetuin ovin. Kuvaaminen on käsittelyssä kielletty.

Yksityisiä terveyspalveluja tarjoava Terveystalo kertoi tiedotteessaan tiistaina päättäneensä sopimuksen epäillyn ja hänen yrityksensä kanssa.

Terveystalo vahvisti, että poliisi epäilee Terveystalossa yrityksensä kautta toiminutta psykiatria Helsingin Ullanlinnassa tapahtuneesta henkirikoksesta.

Kyseisellä lääkärillä ei ole ollut vastaanottoja Terveystalossa useaan kuukauteen.

Terveystalo järjestää kriisiapua epäillyn lääkärin hoitamille asiakkaille ja hänen kanssaan työskennelleille työntekijöille.

Poliisi epäilee vuonna 1974 syntynyttä miestä henkirikoksesta. Uhri on epäillyn aviopuoliso, vuonna 1975 syntynyt nainen.

Julkisten tietojen mukaan poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen perjantaina 16. joulukuuta. Tekoa tutkitaan tappona.

HS:n tietojen mukaan epäilty on ullanlinnalainen lääkäri.

Rikostarkastaja Jari Kosken mukaan poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyä. Tutkinnallisten syiden takia hän ei voi kommentoida, miksi epäiltyä ei ole vielä kuulusteltu.

Hän ei halunnut arvioida, milloin epäiltyä päästään kuulustelemaan. Hän ei myöskään ottanut kantaa siihen, onko syynä esimerkiksi se, että epäilty on ollut huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat