Helsinki haluaa luovuttaa Kivikon hiihtohallin säätiölle

Helsingin kaupunki haluaa luovuttaa Kivikon hiihtohallin säätiölle.

Kivikon hiihtohallissa on voinut hiihtää lumettomina talvina.

20.12.2022 14:34

Helsingin kaupunki suunnittelee luovuttavansa Kivikon hiihtohallin Jääkenttäsäätiölle. Virkamiesesityksen mukaan kaupungilla ei ole tarvetta hallille.

Kaupunki selvittää nyt, voisko hiihtohallin luovuttaa säätiölle. Toinen vaihtoehto on myydä halli. Asia selviää kaupunkiympäristölautakunnan päätösesityksestä.

Kaupunki ilmoitti syyskuun lopulla, että hiihtohalli sulkeutuu tämän kauden jälkeen säästösyistä: energia on kallista, eikä hiihtäjiä ole ollut tungokseksi asti.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa tiistai-iltana.

Osana toimitilastrategiaansa kaupunki on kertonut luopuvansa tiloista, joita se ei tarvitse omassa palvelutuotannossaan ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä tai pitkän tähtäimen palvelutilatarpeita.

Hallin lisäksi kaupunki aikoo panna myyntiin useita huvila- ja kartanorakennuksia. Kiinteistöt on tarkoitus myydä tai ainakin asettaa myyntiin ensi vuoden aikana. Esityksen mukaan kaupunki myy rakennukset ensisijaisesti avoimella hintakilpailulla ja vuokraa tontit.

Myytäviin kohteisiin on kaupungin mukaan tulossa merkittäviä perusparannuksia tai niissä on jo remonttitarpeita, jotka vaativat välittömiä korjauksia.

Kohteiden laskennallinen korjausvelka on noin 4,2 miljoonaa euroa ja yhteenlaskettu vuotuinen hoitokulu noin 324 000 euroa. Korjausvelka tarkoittaa summaa, jolla kohteet saadaan remontoitua käyttökuntoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat