”Tragedia” – Iäkkäiden asuttaman talon turma hiljensi naapuruston Veikkolassa

Poliisi löysi maanantaina omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolassa neljä vainajaa.

Poliisi löysi maanantaina kirkkonummelaisesta omakotitalosta neljä kuollutta ihmistä.

20.12.2022 16:26

Kirkkonummelaisella omakotitaloalueella Veikkolassa on tiistaiaamupäivästä rauhallinen tunnelma. Moni alueen asukkaista on oletettavasti töissä, eivätkä useat ovenkolkutukset johda mihinkään.

Lisätiedot alueen tapahtumista ovat kiven alla. Veikkola nousi tiistaina uutisotsikoihin, kun poliisi tiedotti löytäneensä maanantaina yhdestä omakotitalosta neljä kuollutta ihmistä. Kaikki kuolleet olivat poliisin mukaan täysi-ikäisiä.

Lue lisää: Omakotitalosta Kirkkonummella löytyi neljä kuollutta – Talossa asui vanha pariskunta

Vaalea omakotitalo sijaitsee kukkulan päällä. Samalla tienpätkällä on sen lisäksi viisi muutakin taloa.

Talon seinää vastaan nojaa lumikola, jota lienee käytetty viime aikoina: piha on aurattu siistiksi.

Itse talo on pimeänä, eikä sen sisällä näy liikettä. Ikkunasta pilkistävät vain suurikokoiset kasvit. Talon vihreästä savupiipusta tuprutti vaimeaa mutta paljaalla silmällä havaittavaa savua.

Talon sisällä ei näkynyt tiistaina liikettä.

Tiistaina talo ja sen piha oli ympäröity poliisin eristenauhalla. Poliiseja tai muita viranomaisia ei ollut sen lähettyvillä enää tiistaina näkynyt, naapurit kertovat HS:lle.

HS:n tietojen mukaan omakotitalon omistaa yli 80-vuotias mies, joka asuu talossa puolisonsa kanssa.

Eräät naapurit kuvaavat paikkaa aivan normaaliksi, rauhalliseksi alueeksi. Toiset taas kuvaavat talossa asuvaa pariskuntaa miellyttäväksi. Heillä on HS:n tietojen mukaan myös jälkikasvua.

Siitä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa, ketkä olivat asunnosta kuolleina löytyneet henkilöt.

Talon savupiipusta nousi vaimeaa savuvana.

Pelastuslaitoksella oli maanantaina aamupäivällä asunnossa tehtävä, jonka syyksi on kirjattu pieni vaarallisen aineen onnettomuus.

Pelastuslaitos ei kommentoinut tapahtumaa, koska tutkintavastuu asiasta on poliisilla.

Poliisi oli tiistaina tapauksesta kuitenkin vaitonainen. Tutkintaa johtava rikoskomisario Nina Kangas Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi tiistaina HS:lle, että tapauksen tutkinta on vasta alkutekijöissään. Poliisin tiedot tapahtumien kulusta olivat vielä hämärän peitossa.

Poliisi tiedotti tiistaina, että sen piti sulkea maanantaina liikenne omakotitalon läheiseltä kujalta tehtävän turvaamiseksi. Sen mukaan sulkemisella ei ollut juurikaan vaikutuksia liikenteeseen.

Poliisi kertoi myös tutkivansa tapahtunutta kuolemansyyn selvittämisenä, mikä on on salassa pidettävää tietoa. Nimike viittaa siihen, ettei kuolemissa epäillä rikosta. Tutkinnanjohtaja Kangas ei kuitenkaan suostunut kieltämään tai vahvistamaan asiaa HS:lle tiistaina.

HS:n haastattelemat naapurit ja lähistöllä asuvat vahvistavat, että paikalla oli maanantaina poliisin lisäksi pelastuslaitoksen yksikköjä. Yksi lähistöllä asuva kertoo tulleensa töistä kotiin alkuillasta, jolloin paikalla oli vielä viranomaisia.

Toinen tapahtumapaikan lähistöllä asuva henkilö kertoo HS:lle, että hän näki maanantaina alueella ”jumalattoman määrän autoja”. Paikalla oli tiettävästi myös muun muassa pelastushelikopteri.

Eräs omakotitalon lähettyvillä asuva henkilö sanoo, ettei tiedä tapahtumista sen tarkemmin. Hän kuitenkin kuvailee niitä yhdellä sanalla.

"Tragedia”, hän sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat