Mies löysi lähettämänsä kirjeet avaamattomina – Ampui kostoksi vaimoaan vatsaan

Pitkän linjan rikollinen ampui ehdonalaisessa ollessaan tuttavaansa sekä vaimoaan. Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen yli kuuden vuoden vankeuteen.

Hovioikeus korotti miehen tuomiota. Miehellä oli entuudestaan lukuisia tuomioita 2000-luvun varrelta.

23.12.2022 9:47

Vuonna 1978 syntynyt mies ajoi autoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena, pakeni poliisia, löi tuttavaansa pesäpallomailalla päähän ja ampui tätä sekä ampui vaimoaan vatsaan.

Rikosten tekohetkellä mies oli aiemmista rikoksista määrätyn ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa lukuisista huumausainerikoksista, ampuma-aserikoksista ja tapon yrityksestä.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Tomi Olavi Masalinin kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Tuomio ei ole lainavoimainen.

Rikokset tapahtuivat vuoden 2021 aikana Vantaalla.

Tammikuussa mies ajoi moottorikäyttöistä ajoneuvoa lukuisten eri huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Hänellä oli mukanaan myös ladattu pistooli sekä marihuanaa. Mies pakeni poliisia huomattavaa ylinopeutta, jolloin ainakin yksi auto ajautui pientareelle väistäessään miestä.

Maaliskuussa mies riiteli toisen miehen kanssa. Mies löi uhria päähän nyrkein ja pesäpallomailla sekä ampui tätä lonkkaan. Miehen mukaan kyse oli varoituslaukauksesta, joka ei ole voinut osua uhriin. Jos laukaus oli osunut uhriin, kyseessä oli miehen mukaan vahinko.

Hänellä oli hallussaan huumeita sekä sähkönalleja.

Kesäkuussa mies yritti tappaa vaimonsa. Mies suuttui siitä, että vaimo ei ollut avannut tämän vankilasta lähettämiä kirjeitä. Mies oli sanonut, että petturin palkka on kuolema.

Mies oli ampunut naista tämän noustessa kyykystä ylös. Luoti lävisti naisen käden ja kulki alavatsan kautta pakaraan. Hänen hengissä selviytymistään kuvailtiin sattumanvaraiseksi.

Mies väitti ampumisen olleen vahinko. Teknisissä tutkimuksissa kuitenkin todettiin, ettei ase ollut altis tahattomille laukaisuille.

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa rattijuopumuksesta, ampuma-aserikoksista, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausainerikoksista, pahoinpitelystä, räjähderikoksesta ja tapon yrityksestä viiden vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen.

Hovioikeus korotti miehen tuomiota. Hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen myös törkeään vammantuottamukseen tämän ampuessa miespuolista uhria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat