Mies houkutteli 12-vuotiaan pojan asuntoonsa polttamaan vesi­piippua ja yritti raiskata

Oikeus tuomitsi viisikymppisen miehen seitsemäksi vuodeksi vankilaan.

22.12.2022 19:29

Helsingin käräjäoikeus on tällä viikolla tuominnut vankeusrangaistukseen viisikymppisen miehen törkeän raiskauksen yrityksestä sekä useista muista seksuaalirikoksista 12- ja 13-vuotiaita poikia kohtaan.

Ali Mukhlus Jawdat Al-Mofti sai seitsemän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Maanantainen tuomio julistettiin salaiseksi, mutta oikeus antoi siitä julkisen selosteen.

Tuomittu houkutteli 12-vuotiaan pojan luokseen tarjoamalla vesipiippua, minkä jälkeen hän yritti pakottaa tämän yhdyntään esimerkiksi kuristamalla. Poika onnistui kamppailemaan itsensä irti miehen otteesta ja pääsi pakoon, joten teko jäi yritykseksi. Tuomittu myös masturboi saman lapsen nähden videopuhelussa.

Mies kosketteli tai yritti kosketella muita 12- tai 13- vuotiaita lapsia. Osalle hän yritti tarjoutua myös maksamaan seksistä.

Yhteensä kuusi lasta joutui miehen uhriksi loppukesästä. Tuomittu houkutteli poikia asuntoonsa järjestelmällisesti lupaamalla näille ruokaa, rahaa tai vesipiipun polttelua. Sitten hän pyrki kiristämään poikia esimerkiksi väittämällä näiden olevan velkaa tai uhkaamalla lähettää lasten vanhemmille kuvan vesipiipun polttelusta.

Tuomiota kovennettiin, koska Al-Mofti on aiemmin tuomittu samankaltaisista rikoksista. Vuonna 2018 Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi hänet kolmeksi vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Helsingin käräjäoikeus puolestaan tuomitsi hänet toukokuussa kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Tuomittu pidetään vangittuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat