Helsinki luopuu koronaan liittyvistä väliaikaisista sairaskorvauksista

Helsingin kaupunki luopuu koronaan liittyvistä väliaikaisista tartuntatautipäivärahoista.

Helsingin kaupunki kohtelee vuoden alusta koronavirustartuntaa samoin kuin muita hengitystieinfektioita.

23.12.2022 9:10

Helsingin kaupunki tiedottaa, että ensi vuoden alusta alkaen koronavirustartunnoissa noudatetaan samoja sairauspoissaolokäytäntöjä kuin muissa hengitystieinfektioissa.

Kuluvan vuoden ajan koronatartunnan saanut on voinut saada väliaikaisen sairausvakuutuslain perusteella tartuntatautipäivärahaa sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai lääkärin todistuksella. Väliaikaisen lain voimassaolo päättyy tämän vuoden lopussa.

Uudenmaan kunnat luopuivat jo vuoden 2022 alussa laajamittaisesta koronatartunnan saaneiden eristykseen ja tartunnan saaneille altistuneiden karanteeniin asettamisesta

Tiedotteen mukaan Uudellamaalla ei ole enää perusteita tartuntatautilain mukaisiin eristys- ja karanteenipäätöksiin, joiden perusteella voisi hakea tartuntatautipäivärahaa

Tiedotteessa todetaan, että koronavirusta esiintyy edelleen runsaasti, mutta rokotukset antavat hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat