17-vuotiaat ahdistelivat teinityttöjä Töölönlahdella – Yrittivät pakottaa riisuutumaan kaislikossa

17-vuotiaat pojat ahdistelivat teinityttöjä Helsingin keskustassa usean tunnin ajan.

26.12.2022 12:09

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi vuonna 1999 syntynyttä poikaa nuorena henkilönä tehdystä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Rikokset tapahtuivat kesäkuussa 2016.

16- ja 17-vuotiaat uhrit olivat saapuneet Helsinkiin toiselta paikkakunnalta ja tavanneet tekijät Kiasman luona. Toinen tytöistä tunsi entuudestaan toisen pojista.

Tytöillä ei ollut rahaa eikä yöpaikkaa, ja he päättivät yöpyä Töölönlahdella. He pelkäsivät joutuvansa tekemisiin lastensuojelun kanssa ja jäävänsä kiinni poliisille.

Tyttöjen yrittäessä käydä nukkumaan jumppatelineiden luona, pojat olivat tyttöjen mukaan halailleet, suudelleet, kosketelleet ja nylkyttäneet näitä. Tapahtumat jatkuivat usean tunnin ajan.

Nuorempi pojista pakotti 16-vuotiaan tyydyttämään poikaa käsin. Uhri oli pyytänyt poikaa lopettamaan.

Vanhempi pojista otti peniksensä ulos housuistaan ja alkanut uhrin mukaan ”kutitella” sillä 17-vuotiaan jalkaa. Poika oli myös yrittänyt työntää penistään uhrin shortsien lahkeesta sisään.

Pojat yrittivät myös väkisin kiskoa tyttöjä mukanaan kaislikkoon. He yrittivät myös riisua näiltä vaatteita.

Uhrit pääsivät poistumaan aamuviideltä.

Toinen uhreista kertoi, että kun he teon jälkeen olivat kertoneet asiasta kenttäpoliisille ja rikosuhripäivystykselle, heille oli kerrottu että kyse on ”sana sanaa vastaan”-tilanteesta eikä rikosprosessi menestyisi.

Uhrit tekivät asiasta rikosilmoituksen vuonna 2018.

Miehet kiistivät syytteen. Heidän mukaansa uhrit eivät olleet peloissaan, eikä heidän välillään ollut seksuaalisia tekoja.

Toinen pojista kertoi kuulleensa, että nuoret tytöt keksivät paljon tällaisia juttuja.

Käräjäoikeuden mukaan uhrien kertomukset olivat johdonmukaisia ja yksityiskohtaisia.

Molemmat pojat saivat kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Nuorempi pojista määrättiin maksamaan toiselle uhreista korvauksia 5 500 euroa. Vanhempi pojista määrättiin maksamaan korvauksia toiselle uhreista 4 500 euroa.

Pojat valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota, joka siten on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat