Mies murtautui työkaluilla asuntoon Helsingin Käpylässä ja vei hopeakorun

Mies tuomittiin asuntomurrosta Helsingin Käpylässä. Saaliiksi hän sai hopeakorun ja Ruotsin kruunuja.

Helsingin hovioikeus Ruoholahdessa.

4.1. 11:46

Vuonna 1977 syntynyt mies tuomittiin törkeästä varkaudesta viiden kuukauden vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa.

Mies murtautui asuntoon Helsingin Käpylässä huhtikuussa 2018. Asunnosta katosi hopeakoru ja Ruotsin kruunuja.

Murto keskeytyi poliisin saapuessa paikalle. Mies oli jättänyt työkalunsa rikospaikalle. Käräjäoikeuden mukaan työkaluilla varustautuminen tuki teon suunnitelmallisuutta.

Myös tapahtumapaikalta taltioidut kengänjäljet vastasivat miehellä kiinniottotilanteessa jalassa olleiden kenkien jälkeä.

Rikoksesta epäiltiin myös toista henkilöä, joka liikkui yhdessä miehen kanssa. Pelkät matkustustiedot eivät kuitenkaan olleet oikeuden mukaan riittävä todiste.

Todistusaineistona rikoskokonaisuudessa käytettiin muun muassa televalvontatietoja sekä epäiltyjen matkakortin käyttöä. Näiden tietojen ei nähty aukottomasti tukevan epäiltyjen syyllisyyttä.

Anastettua omaisuutta oli löytynyt epäiltyjen vuokraamista asunnoista Vantaalla ja Helsingissä. Tämän ei kuitenkaan nähty tukevan riittävästi käsitystä epäiltyjen syyllisyydestä.

Tuomio liittyy pääkaupunkiseudun murtovarkauksien sarjaan, jossa kerrostaloasuntoihin murtauduttiin työkaluilla Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Saaliiksi rikoksista oli saatu koruja, elektroniikkaa ja muuta omaisuutta noin 100 000 euron edestä.

Miestä ja kolmea muuta henkilöä epäiltiin alunperin yhteensä kolmestatoista törkeästä varkaudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat