Jorvin sairaalan uuden vuode­osasto­rakennuksen rakentaminen alkaa

Jorvin uusi sairaalarakennus on Husin historian toiseksi suurin rakennus­hanke. Vuodeosastorakennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2026.

Jorvin uusi sairaalarakennus on Husin historian toiseksi suurin rakennushanke.

3.1. 17:18 | Päivitetty 3.1. 18:30

Espoon Jorvin sairaalan uuden vuodeosastorakennuksen rakentaminen alkaa, kertoo Hus-Kiinteistöt oy maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2026.

Rakennushankkeen hinta-arvio on 259 miljoonaa euroa. Se on Husin historian toiseksi suurin rakennushanke sitten viime kesänä Helsingin Meilahteen valmistuneen Siltasairaalan jälkeen. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri lakkautettiin sote-uudistuksen myötä vuodenvaihteessa. Sairaanhoitopiirin tilalle perustettiin HUS-yhtymä.

Rakennukseen sijoitetaan Jorvin sairaalan uusi pääaula, aikuisten ja lasten vuodeosastoja, lasten poliklinikka, synnytysosasto, kuvantamistiloja sekä sairaalatoimintaa tukevia tiloja. Vuodeosastoille tehdään pääosin yhden hengen potilashuoneita.

Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 50 000 bruttoneliömetriä. Siihen tulee viisi kerrosta ja kellarikerros.

HS kertoi lokakuussa, että Jorvin vuodeosastojen uusimisen hinta-arvio nousi 232 miljoonasta 259 miljoonaan. Husin uusien sairaala­hankkeiden hinta nousi kymmenillä miljoonilla, koska inflaatio on nostanut rakennushankkeiden kuluja.

Oikaisu 3.1.2023 kello 18.23: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Hus on nykyään Hus-yhtymä, ei Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Lue lisää: Husin uusien sairaala­hankkeiden hinta nousi kymmenillä miljoonilla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat