Mies vaihtoi kaistaa suuntavilkkua näyttämättä Espoossa: Seurauksena riita ja tuomio

Mies kiilasi toisen autoilijan eteen vilkkua näyttämättä Espoon Leppävaarassa. Asiasta riideltiin ensin kadulla, sitten oikeudessa.

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa autoilijoiden riidassa.

5.1. 9:01

Mies kiilasi toisen autoilijan eteen suuntavilkkua näyttämättä Espoon Leppävaarassa. Kiilattu autoilija joutui jarruttamaan äkisti ja voimalla estääkseen törmäyksen.

Tapahtumat sijoittuivat Turuntien risteykseen Leppävaarassa lokakuussa 2019. Autojen kyydissä oli matkustajia, myös lapsia, ja tiellä oli muuta liikennettä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi kiilaajalle rangaistukseksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta 45 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa yhteensä 270 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Kaistanvaihdon jälkeen miehet olivat pysähtyneet selvittelemään asiaa, ja heidän välilleen oli syntynyt suukopua.

Lopulta kuljettaja oli poistunut paikalta autollaan. Kun kuljettaja oli lähtenyt paikalta, kiilaaja oli potkaissut auton ovea.

Kuljettaja oli ajanut kauppakeskuksen parkkihalliin, jonne kiilaaja oli seurannut perässä. Myös poliisit olivat myöhemmin tulleet parkkihalliin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan kiilaaja oli tahallaan rikkonut tieliikennelakia tavalla, joka oli ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle. Tapahtumilla oli todistajia, sillä molemmissa autoissa oli matkustajia.

Lisäksi todisteena esitetty valokuva puolsi hänen potkaisseen toisen auton ovea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat