Kaksikko kiristi uhkailemalla muusikko Remu Aaltoselta rahaa ja Cadillacin – Hovioikeus ei pitänyt tekoa törkeänä

Kiristäjät uhkasivat muusikko Remu Aaltosta väkivallalla ja saivat tämän allekirjoittamaan arvoautonsa luovutuksen tekijöille.

Remu Aaltonen saapui Helsingin käräjäoikeuteen elokuussa 2020.

4.1. 11:57

Syksyllä 2018 kaksi ihmistä ilmestyi muusikko Henry ”Remu” Aaltosen asunnon ovelle Helsingissä vaatiakseen tältä huomattavaa omaisuutta.

Ovelle saapuneet mies ja nainen kiristivät Aaltoselta hänen omistamaansa Cadillac Escalade -autoa sekä tekemään 60 000 euron arvoinen tilisiirto. Kyseisen auto arvioitiin oikeudessa noin 45  000 euron arvoiseksi.

Kiristäjät tehostivat vaatimuksiaan väkivallalla uhaten.

Aaltosen mukaan tekijät ovat sanoneet, että ”revitään se sydän irti”, mikäli hän ei suostu allekirjoittamaan asiakirjoja.

He saivat Aaltosen allekirjoittamaan auton luovutusilmoituksen.

Uhkailun ja kiristämisen taustalla oli Aaltoseen kohdistunut rikosepäily, josta syyttäjä oli päättänyt tehdä syyttämättäjättämispäätöksen. Toinen tuomituista oli paheksunut tätä päätöstä ja hakenut asialle sovitusta toisin keinoin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tekijät aiemmin törkeästä kiristyksestä vankeusrangaistuksiin. Hovioikeuden mukaan rikos ei kuitenkaan täyttänyt törkeän tekomuodon tunnusmerkistöä.

Lue lisää: Remu Aaltonen joutui rikoksen uhriksi: Kaksikko kiristi muusikolta auton ja pakotti maksamaan 60 000 euroa

KAKSIKKOA syytettiin myös törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Oikeus kuitenkin katsoo, ettei rikosta voida katsoa tapahtuneeksi, sillä he eivät ole tunkeutuneet asuntoon. Syytteet molempia vastaan hylättiin tältä osin molemmissa oikeusasteissa.

Hovioikeuden lievennettyä rikosnimikettä, aleni miehen reilun vuoden tuomio yhdeksään kuukauteen vankeutta. Naisen tuomioksi luettiin viisi kuukautta vankeutta. Kummallakin tuomitulla on tautallaan useita vankeusrangaistuksia ja tästä syystä tuomiot ovat ehdottomia.

Hovioikeus myös alensi kaksikon Aaltoselle maksettavaksi tulevan kärsimyskorvauksen määrän 800 euroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat