Hus avasi uuden Syöpäkeskuksensa potilaille

Meilahden uusissa tiloissa saadaan käyttöön huipputeknologiaa, jota ei ole vielä muualla Suomessa.

4.1. 15:35

Hus-yhtymä on avannut uuden Syöpäkeskuksen tilat ensimmäisille potilaille Helsingin Meilahdessa.

Osoitteessa Haartmaninkatu 4 sijaitseva uudisrakennus ja osoitteessa Paciuksenkatu 3 sijaitseva vanha osa muodostavat Syöpäkeskuksen, jonne muuttaa nyt osastoja ja poliklinikoita muista alueen sairaaloista.

Uudisrakennukseen asettuvat syöpätautien ja hematologian poliklinikat, lääkehoitoyksikkö sekä kliininen lääketutkimusyksikkö. Toisen kerroksen sisääntuloaulan yhteyteen tulee hyytymishäiriöyksikkö, laboratorion näytteenotto, kahvio, infopiste, odotustila ja hiljainen huone potilaille ja saattajille. Ensimmäiseen kerrokseen on tulossa kaksi uutta sädehoitolaitetta ja vuonna 2024 myös uusi PET-TT-kuvauslaite.

Syöpäkeskuksen vanhaan osaan jäävät yhtä suurin osa sädehoito-osastosta ja radiolääkeyksikkö. Sinne muuttavat myös palliatiivinen keskus ja psykososiaalisen tuen yksikkö.

Toimialajohtaja Johanna Mattson kehuu tiedotteessa, että uusien tilojen myötä saadaan käyttöön myös huipputeknologiaa. Alkuvuodesta otetaan esimerkiksi käyttöön Suomen ensimmäinen sädehoidon MRI-ohjattu lineaarikiihdytin, jolla pystytään hoitamaan tarkemmin vatsan alueen kasvaimia.

Lue lisää: Helsingin historian kalleinta sairaalaa ei saada täysin auki hoitaja­pulan vuoksi

Syöpäkeskus oli osa Siltasairaala -nimistä rakennushanketta, joka on Husin historian kaikkien aikojen kallein.

Nyt rakennusten valmistumisen jälkeen Siltasairaalaksi aletaan kutsua Syöpäkeskuksen naapuritaloa, johon muuttaa alkuvuodesta paljon toimintoja Töölön sairaalasta.

Siltasairaala on siis jatkossa se paikka, missä leikataan esimerkiksi onnettomuuksissa luunsa murtaneita potilaita. Siltasairaalaan tulee myös vuodeosasto syöpäpotilaille.

Siltasairaalan kohdalla on herättänyt huolta, että sen kaikkia leikkaussaleja ei todennäköisesti saada alkuun auki hoitajapulan vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat