Helsingin uusi asuinalue kiilasi kärkisijoille – Katso lista vetovoimaisimmista kaupungin­osista

Oikotien omistusasuntojen hakutilastoissa ovat pitkään keikkuneet samat alueet kärkisijoilla, mutta nyt sinne kiilasi uusi asuinalue.

Helsingin asunnonostotilastoissa Kruunuvuorenranta nousee. Loppuvuonna 2020 asuinalueella oli paljon rakennustyömaita.

4.1. 14:40

Rakenteilla oleva Helsingin Kruunuvuorenranta on noussut esille Oikotien asuntohauissa loppuvuonna.

Tulevan Kruunuvuorensillan myötä syntyvä nopea yhteys Helsingin keskustaan näyttää jo siivittävän intoa tutkia myynnissä olevia omistusasuntoja sekä Kruunuvuorenrannasta että sen viereisestä Kaitalahdesta.

Oikotie on julkaissut sekä loppuvuoden että koko vuoden haetuimpien asuinalueiden tiedot Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Kaupunginosien vetovoiman vertailutilasto kertoo omistusasuntojen myynti-ilmoitusten selailumääristä ja hauista, ei siis siitä, mistä asuntoja lopulta ostetaan.

Koko viime vuoden haetuimpien helsinkiläisten omistusasuntojen listalla Kruunuvuorenranta tai Kaitalahti eivät erotu. Vuoden kolmen viimeisen kuukauden aikana alue on kuitenkin noussut viidenneksi haetuimmaksi.

Oikotien Asunnot-palvelun johtaja Anna Leinonen arvioi asunnonostosta kiinnostuneiden valmistautuvan raitiotien ja kevyen liikenteen sillan tuloon.

”Kruunuvuorensillalla kulkevat ratikka ja kevyt liikenne, mikä lyhentää matka-aikaa Kruunuvuorenrantaan aivan olennaisesti”, Leinonen kommentoi Oikotien tiedotteessa.

Helsingin hakutuloksissa nousivat loka–joulukuussa myös keskustan ulkopuolella sijaitsevat Munkkiniemi, Lauttasaari ja Kulosaari.

Helsingissä hakutilastoissa on Oikotien mukaan ollut erikoista Taka-Töölön heikko sijoitus. Koko viime vuoden vetovoimavertailussa Taka-Töölö kuitenkin nousee sijalle yhdeksän.

Espoossa suurin yllätys on Oikotien mukaan Leppävaaran sijoituksen heikkeneminen.

Viime vuosina liikenteen solmukohtaan Leppävaaraan on suunniteltu suuria muutoksia. Vuoden viimeisinä kuukausina Leppävaara putosi omistusasuntojen hakutuloksissa sijalle seitsemän.

”Leppävaara ei ole ollut hakutuloksissa näin alhaalla ainakaan kahteen vuoteen”, Leinonen kuvaa.

Samalla pientalovaltainen Lintuvaara Leppävaaran naapurissa nousi loppuvuoden kärkijoukkoon.

Espoossa Tapiola piti koko vuoden paikkansa Oikotien omistusasuntohaun vetovoimaisimpana kaupunginosana.

Loppuvuonna Vantaan hakutuloksissa nousi Ylästö. Se kiilasi Vantaan suurten keskusten Tikkurilan ja Myyrmäen väliin omistusasuntojen hauissa.

Vantaan uusista asuinalueista Kivistö painui loppuvuonna suosituimman kärjen taakse neljänneksi.

”Ylästö on pientalovaltainen kaupunginosa. Sama pätee Kartanonkoskeen ja Rajakylään, jotka olivat loppuvuodesta myös hakutuloksissa selvässä nousussa”, Leinonen arvioi.

Oikotien omistusasuntohauissa Vantaan haetuimmat kaupunginosat koko viime vuoden tilastossa olivat Tikkurila ja Myyrmäki.

Oikotie Asunnot -palvelua käyttää yrityksen mukaan viikoittain yli miljoona käyttäjää.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat