Palkkakaaos uhkaa nyt sote-aluetta Helsingin seudulla: "Pelottaa ja paljon"

Satojen työntekijöiden tiedot ovat sekaisin uudella Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Se uhkaa jättää osan palkatta.

Satojen työntekijöiden työsuhdetiedot eivät ole siirtyneet ongelmitta Sarastia-yhtiön toimittamaan järjestelmään.

5.1. 9:43

Palkkakaaos uhkaa levitä nyt uudelle alueelle pääkaupunkiseudulla: Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Satojen työntekijöiden tiedot eivät ole siirtyneet uuteen järjestelmään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Virheiden sumaa korjataan nyt yötä päivää, jotta sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen työntekijät saisivat ainakin palkkansa ensi viikolla.

Kaaos juontuu Vantaan kaupungin aiemmasta palkanmaksujärjestelmästä Hus Asviasta. Satojen Vantaan kaupungin työntekijöiden tiedot eivät ole siirtyneet Hus Asviasta hyvinvointialueella käyttöön otettuun Sarastia-pohjaiseen järjestelmään.

Työntekijöiden työsuhdetietoja ei löydy ongelmitta eivätkä virheiden kohteeksi joutuneet työntekijät ole saaneet käyttäjätunnuksia uusiin järjestelmiin.

Tärkeintä näyttää kuitenkin olevan moitteettomien palkanmaksutietojen puuttuminen.

”Pelottaa ja paljon pelottaa”, sanoo Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö.

Huoli kumpuaa pitkittyneistä ongelmista Helsingin kaupungilla. Työntekijöiden palkanmaksussa on ollut mittavia virheitä sen jälkeen, kun kaupunki siirtyi viime keväänä Sarastia-yhtiön toimittamaan palkanmaksujärjestelmään.

Lue lisää: Tuhannet työntekijät saivat vahingossa lopputilin

Lue lisää: Haukuttu Sarastia yllätti: Palkkapäivä näytti onnistuvan Vantaalla

Lue lisää: Vantaa kehitti yksinkertaisen keinon palkatta jääneiden pelastukseksi: Pikapalkan

Aronkytö sanoo todella olevansa huolissaan siitä, että vastaavat ongelmat koettelevat hänen johtamaansa hyvinvointialuetta.

Kriittinen päivä on ensi tiistai. Silloin palkkatietojen pitää olla oikein, jotta työntekijät saavat vuoden ensimmäisen palkkansa ensi viikolla.

Ammattiliitto JHL:n pääluottamusmies Nina Uskola kertoo olevansa tietojärjestelmissä edelleen Vantaan kaupungin palveluksessa. Hänen pitäisi olla hyvinvointialueen tietojärjestelmissä.

”Minulla ei ole tunnuksia enkä ole siirtynyt hyvinvointialueelle. Meitä on monta pääluottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua”, Uskola sanoo.

Osa esihenkilöistä ei Uskolan ja Aronkydön mukaan löydä työntekijöitään. Jos esimerkiksi uusia työsopimuksia pitäisi tehdä, tietoja ei aina löydy.

Jo satojen ihmisten tietoja on Aronkydön mukaan tosin jo saatu kuntoonkin.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö

Aronkytö osoittaa ongelman lähteeksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin viime vuonna Vantaalle toimittaman Hus Asvia -järjestelmän.

Vantaan kaupungin sote-henkilöstö siirrettiin viime vuonna Asviaan ja muu henkilöstö Sarastian toimittamaan järjestelmään.

”Sitten Hus irtisanoi yksipuolisesti Asvian sopimuksen, koska Hus totesi, ettei sen ole järkevää jatkaa palkanmaksua vaan keskittyä sairaalatoimintaan”, Aronkytö sanoo.

Lue lisää: Kolmen hyvinvointi­alueen tieto­järjestelmät ovat täysin kesken Uudellamaalla, ja aikaa on vain viikkoja

Lue lisää: Töitä liki kellon ympäri – uusia hyvin­vointi­alueita valmistellaan viime metreille saakka

Lue lisää: Kahta Husin sairaalaa vaivasi erikoinen vika viime viikolla: Kulkuluvat lakkasivat toimimasta

Lue lisää: Tietojärjestelmät toimineet Uudellamaalla pääasiassa hyvin, työntekijöiden tietojen siirrossa haasteita

Hikinen urakka alkoi siis noin puoli vuotta sitten. Aronkytö kuvaa tilannetta ”hätäratkaisuksi”, koska Asvian tilalle oli hankittava kiireisessä aikataulussa Sarastian järjestelmä.

”Nyt korjataan tietoja, jotka ovat menneet väärin Asviaan ja ovat siirtyneet Asviasta väärin Sarastiaan. On kiusallinen tilanne”, Aronkytö sanoo.

Ellei palkkalaskelmaa ilmaannu tiistaina verkkopankkiin, hyvinvointialueen työntekijät valmistautuvat Uskolan mukaan hakemaan palkkansa suoraan Aronkydön toimistolta.

”En halua moittia, mutta ei hyvältä näytä. Ellei palkka ole tilillä perjantaina, haemme sen Aronkydöltä Tikkurilasta”, Uskola sanoo.

Lue lisää: Mitä haluat tietää sote-uudistuksesta?

Tietoja korjataan Aronkydön mukaan yötä päivää. Hän sanoo ymmärtävänsä täysin työntekijöiden osittain huumoriin verhotun huolen.

Palkat maksetaan jotenkin, Aronkytö painottaa. Ja ellei se heti onnistu, myös mahdollista kompensaatiota mietitään.

”Nyt ärsytämme työntekijöitämme. Tulemme parantamaan työoloja ja esimiestyötä. Varmasti kannattaa jäädä, vaikka palkka olisi väärin ensimmäisellä kerralla”, Aronkytö sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat