Ruskeasuon katu-urakka muuttaa ensi viikolla liikennettä Mannerheimintiellä

Kun vesiputkia uusitaan, risteysalueelle pitää kaivaa syviä kuoppia.

Näin liikennejärjestelyt risteyksessä muuttuvat.

5.1. 9:50

Helsingin Ruskeasuolla menossa oleva katu-urakka etenee ensi viikolla niin, että se vaikuttaa entistä laajemmin Mannerheimintien liikennejärjestelyihin.

Mannerheimintien ja Korppaanmäentien risteyksessä aletaan tiistaina 10. tammikuuta uusia vesihuoltoa ja siirtää kaapeleita.

Samalla tilapäinen kiertoliittymä poistuu käytöstä.

Mannerheimintietä pohjoisesta Koroistentielle saapuvat autot ohjataan kiertoreitille Kiskontien kautta. Korppaanmäentieltä ei voi ajaa Mannerheimintien yli suoraan Koroistentielle, kiertoreitti kulkee Kiskontien risteyksen kautta.

Koroistentien suunnasta sen sijaan pääsee normaalisti kumpaankin suuntaan Mannerheimintietä.

Nopeusrajoitus työmaa-alueella on 30 kilometriä tunnissa. Töiden edetessä risteysalueella liikennejärjestelyihin tulee lisää muutoksia. Autoilijoiden, kävelijöiden ja pyöräilijöiden mahdolliset uudet poikkeusreitit merkitään opastein.

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys tulevalle Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikolle. Matkustajia raidetta pitkin ei tulevaisuudessa kulje.

Lue lisää: Helsingin Ruskeasuolle rakennetaan jättimäinen raitiovaunujen ja bussien varikko

Samassa yhteydessä uusitaan kunnallistekniikkaa. Tuleva työvaihe on urakan vaativin, sillä vesihuollon uusiminen tarkoittaa jopa viiden metrin syvyisten kaivantojen kaivamista erittäin vilkkaasti liikennöidylle alueelle. Tämä on välttämätöntä. Helsingissä tulvi marraskuussa usealla kadulla, kun monet vanhat runkovesiputket pettivät yhtä aikaa.

Urakassa myös muutetaan Mannerheimin pyöräteitä yksisuuntaisiksi ja pyöräilijöille tulee odotusalueet kääntymistä varten. Suojateiden esteettömyyttä parannetaan.

Raitiovaunukiskoja on uusittu lähellä risteystä jo aiemmin. Korppaanmäentien ensimmäinen pari raitiovaunupysäkkejä siirtyy Mannerheimintielle.

Lue lisää: Putki petti Vallilassa taktisessa paikassa, sillä tuhoista ei ollut enää aamulla tietoakaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat