Nainen huumasi miehen ravintolassa ja varasti auton, puhelimen sekä rahat

Hovioikeus alensi naisen saamaa tuomioita neljällä kuukaudella. Perusteena oli korkeimman oikeuden tekemä päätös murtojutussa.

7.1. 18:16

Helsingin hovioikeus on lyhentänyt useisiin rikoksiin tuomitun naisen vankeusrangaistusta neljällä kuukaudella.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli antanut naiselle kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion muun muassa varkauksista, lievästä maksuvälinepetoksesta, huumausainerikoksesta ja ajoneuvon kuljettamisesta ilman ajolupaa.

Sekä hovi- että käräjäoikeus pitivät teoista törkeimpänä kuitenkin sitä, että nainen oli huumannut helsinkiläismiehen ravintolassa, anastanut tälle kuuluvaa omaisuutta ja ottanut käyttönsä miehen aviovaimon auton.

Mies oli myynyt kyseisenä päivänä tavaroita kirpputorilla, joten hänellä oli lompakossaan rahaa 600 euroa. Myymättä jääneet tavarat jäivät vaimonsa omistamaan autoon.

Mies meni Herttoniemessä sijaitsevaan Treffi-ravintolaan syömään. Nainen liittyi hänen seuraansa, esittäytyi väärällä nimellä ja kertoi, että oli ilman yösijaa.

Nainen pyysi miestä kyyditsemään hänet paikkaan, jossa voisi nukkua. Mies suostui, ja he lähtivät matkaan. Nainen ei kuitenkaan osannut sanoa osoitetta, joten mies kyllästyi ja kertoi itse menevänsä yöksi vantaalaiseen hotelliin.

Sieltä nainenkin voisi varata huoneen.

Hotellissa mies meni ravintolaan ja joi joitakin oluita. Jälleen nainen liittyi hänen seuraansa. Kun mies meni vessaan, jäi juoma vartioimatta pöydälle.

Mies palaisi pöytään ja joi lasin tyhjäksi. Pian häntä alkoi pyörryttää.

Seuraavana aamuna mies heräsi hotellihuoneesta päällysvaatteet päällään.

Hän havaitsi, että häneltä oli viety auton ja kodin avaimet, rahat ja matkapuhelin. Autokin oli kadonnut parkkipaikalta.

Mies teki rikosilmoituksen, ja kun auto lopulta löytyi, sen korissa oli vaurioita. Matkamittarilukeman perusteella autolla oli ajettu noin tuhat kilometriä.

Matkapuhelin löytyi rikkoutuneena kadulta Vantaalta.

Nainen tuomittiin käräjäoikeudessa mutta sai valitusluvan hovioikeudesta.

Hovioikeus päätyi alentamaan rangaistusta. Perusteena oli korkeimman oikeuden aiempi päätös, jossa koulumurrossa oli viety 6 000 euron edestä tietotekniikkaa ja annettu yhtä pitkä vankeustuomio kuin nainen sai.

Hovioikeus ei pitänyt naisen tekoa yhtä vakavana, joten hänet tuomittiin eri rikoksista yhteensä neljän kuukauden rangaistukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat