Maanantain huono sää johti lukuisiin onnettomuuksiin Uudella­maalla

Uudellamaalla varoitetaan erittäin huonosta ajokelistä.

Autoja liikenteessä lumisateessa Espoon keskuksessa tiistaina 27. joulukuuta.

9.1. 7:28 | Päivitetty 9.1. 21:42

Lähes koko maassa on ajeltu maanantaina huonon kelin vallitessa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Varoitus huonosta ajokelistä on voimassa puolilleöin saakka.

Uudellamaalla varoitetaan erittäin huonosta ajokelistä.

Lue lisää: Sateet jatkuvat Suomessa vielä päiviä

Päivän mittaan Uudellamaalla tapahtui useita tieliikenneonnettomuuksia.

Kello 19:ään mennessä Helsingin poliisille oli kertynyt yhteensä kolmisenkymmentä säästä johtuvaa liikennetehtävää.

Lue lisää: Linja-auto jumittui lumeen Helsingissä, bussiletka tukki tien

Länsi-Uudenmaan poliisi puolestaan oli kirjannut yhteensä kaksitoista lumen aiheuttamaa kolaria tai ulosajoa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan sen alueella tapahtui päivän mittaan muutamia ulosajoja, mutta etenkin sääolosuhteet huomioiden niiden määrä oli vähäinen.

Kolarit alkoivat heti aamulla.

Itä-Uudenmaan poliisin alueella tapahtui kello 7–13 yhteensä 11 kolaria, joista kaksi oli peurakolareita. Useimmat onnettomuudet olivat peräänajoja, tieltä suistumisia ja risteyskolareita. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Aamupäivällä Lahdentiellä tapahtui onnettomuus Keravan liittymän ja Järvenpään eteläisen liittymän välillä, kun rekka ajoi henkilöauton perään.

Myös Kehä III:lla Vantaalla rekka törmäsi henkilöauton perään ennen kello 11:tä Kuninkaalan liittymän ja Kuusikon liittymän välisellä tieosuudella. Henkilöauton perä romuttui, mutta auto pääsi hetken pysähdyksen jälkeen ajamaan pois paikalta. Autossa olleet eivät loukkaantuneet. Paikalle kuitenkin jäi rekkoja jumiin, mikä haittasi liikenteen kulkua noin kello 13:een asti.

Kehä III:lla tapahtui onnettomuus kello 12:n jälkeen Suutarilan liittymän ja Tikkurilan liittymän välisellä osuudella ajosuunnassa itään.

Myös Itäväylällä kolaroitiin Kehä I:n ja Mellunmäentien välillä Porvoon suuntaan ajaessa.

Lahdenväylällä Vantaalla tapahtui kahden henkilöauton välinen peräänajo ennen kello 13:a Kehä III:n liittymän ja Koivukylän liittymän välillä. Törmäys ei suuremmin haitannut liikennettä. Toinen kuljettaja valitti niskakipua.

Turunväylällä linja-auto suistui ojaan noin kello 15.30. Kymmenen matkustajaa loukkaantui lievästi, ja heistä kolme vietiin jatkohoitoon.

Lue lisää: Linja-auto suistui ojaan Turun­väylällä Espoossa, kymmenen matkustajaa loukkaantui lievästi

Noin kello 16.30 Kehä III:lla tapahtui uusi onnettomuus. Itään suuntaavalla osuudella Tuupakan ja Pakkalan liittymän välillä tapahtuneessa onnettomuudessa oli osallisina kolme autoa. Onnettomuudesta ei koitunut henkilövahinkoja.

Seitsemän jälkeen illalla Kehä I:llä tapahtui monen ajoneuvon onnettomuus Pukinmäen ja Tuusulanväylän liittymän välillä. Länteen menevä ajokaista suljettiin liikenteeltä noin tunnin ajaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat