Näin Helsingin kaupunki kommentoi käymälään kuolleen miehen tapausta

HS:n tietojen mukaan Helsingin kaupungin omistaman palveluyhtiön Palmian ravintolan wc-tiloista on 14. joulukuuta löytynyt kuollut henkilö, joka kuului kaupungin henkilöstöön.

Helsingin kaupungintalo Pohjoisesplanadilla.

10.1. 21:13 | Päivitetty 11.1. 10:59

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan työpaikkaravintolan wc-kopista löydettiin joulukuun puolivälissä kuollut mies. Asiasta kertoi ensin Helsingin Uutiset.

Tiloissa toimii Helsingin kaupungin omistaman palveluyhtiön Palmian ravintola, ja se sijaitsee Kaupunkiympäristötalossa Kalasatamassa Työpajankadulla.

HS:n tietojen mukaan Helsingin kaupungin työntekijöille on kerrottu, että talon alakerrasta on 14. joulukuuta löytynyt kuollut henkilö, joka kuului kaupungin henkilöstöön. Viranomaiset ovat käyneet paikalla ja poliisi on ollut yhteydessä vainajan omaisiin. Kaupungin työntekijöille on tarjottu kriisiapua.

Helsingin uutisten mukaan mies on saattanut olla kopissa kuolleena noin viikon ajan. HS ei ole pystynyt vahvistamaan tietoa.

”Meillä ei ole ajasta tarkkaa tietoa. Olen tässä huhupuheiden varassa eikä meillä ole keinoja selvittää tapahtunutta niin kuin poliisilla”, sanoo kaupunkiympäristön toimialan tekninen johtaja Kari Pudas HS:lle.

Helsingin Uutisiin yhteyttä ottanut työntekijä kertoo lehdelle, että mies oli ollut työyhteisönsä kanssa ruokailemassa ja lähtenyt huonovointisena käymään vessassa, mutta jättänyt palaamatta sieltä.

Häntä ei löydetty lehden haastatteleman työntekijän mukaan seitsemään päivään.

”Se [miksei miestä löydetty pitkään aikaan] on meille täysi arvoitus ja suuri hämmästys. Jotain täytyy olla vialla työkulttuurissa, jos työntekijää ei isommin kaivata”, työntekijä kertoo Helsingin Uutisille.

Pudas korostaa, että tarkkaa tietoa tapahtumien kulusta ei ole. Hän ei tiedä myöskään, onko menehtynyttä ehditty kaivata ja etsiä.

”Teemme monipaikkaista ja osin itsenäistä työtä. Voisi siis liittyä tähän, jos työpaikalla poissaoloa ei heti huomattaisi”, hän sanoo.

Sen verran tapausta selvitetään toimialalla suoraankin, että jos turvallisuusohjeita täytyy tästä syystä muuttaa, näin tehdään. Esimerkiksi wc:n vartiointiin liittyvät järjestelyt eivät kuitenkaan kuulu suoraan toimialan vastuulle vaan ravintolaa pitävän Palmian.

Helsingin poliisin viestinnästä vahvistetaan HS:lle, että poliisilla on joulukuussa ollut kuvaukseen sopiva tehtävä tapahtumapaikalla. Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta.

Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan, että tapausta jatketaan kuolemansyyn tutkintana, eikä poliisi kommentoi asiaa enempää.

Kaupunkiympäristötalo avautui Kalasatamassa vuonna 2020. Siellä työskentelee noin 1 500 Helsingin kaupungin työntekijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat