Tämä käymälästä kuolleena löytyneen miehen tapauksesta tiedetään

Helsingin kaupungin ruokalan käymälätiloista kuolleena löytynyt mies ehti olla siellä päiviä.

Käymälätiloja Helsingin kaupunkiympäristön toimialan rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Mies löytyi kuolleena 14. joulukuuta työpaikkaruokalan wc-tilasta.

11.1. 13:05 | Päivitetty 11.1. 16:54

Helsingin poliisi vahvistaa HS:lle, että mies ehti olla käymälässä kuolleena tasan viikon ajan ennen kuin hänet löydettiin.

HS:n tietojen mukaan työnantaja oli yrittänyt tavoitella miestä ennen kuin hänet löydettiin.

Helsingin kaupungin työpaikkaravintolan wc-tilasta kuolleena löytynyt mies teki liikkuvaa työtä. Miehen työ kuului kaupunkiympäristön toimialaan ja oli luonteeltaan teknistä.

”Työtehtävät olivat itsenäisiä. Hänellä ei ollut vakioporukkaa eikä esihenkilölle raportointi ollut päivittäistä”, sanoo kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski.

Mies löytyi 14. joulukuuta kuolleena toimialalle varatun talon työpaikkaruokalasta Helsingin Kalasatamassa.

Helsingin kaupungilla ei työnantajana ole tiedossa, kuinka kauan työntekijä tarkalleen oli ollut kuolleena ennen hänen löytämistään. Kuitenkin Lehmuskosken mukaan ”pidempään kuin lyhyen ajan”.

”On ilmeistä, että hän on ollut siellä päiviä”, Lehmuskoski sanoo.

Kuolleen työntekijän tilanteen havaitsemiseen vaikutti osittain loma-aika. Sekä työntekijällä että hänen esihenkilöllään oli Lehmuskosken mukaan vapaapäiviä tapahtumien ajankohtana.

Viranomaiset ovat käyneet paikalla ja poliisi on ollut yhteydessä vainajan omaisiin. Kaupungin työntekijöille on tarjottu kriisiapua.

Juuri vakiotyöyhteisön puuttuminen näyttää olleen tapauksessa olennaista. Tapaus on herättänyt kaupunkiympäristön toimialalla miettimään, mitä voitaisiin tehdä, jotta oltaisiin perillä työtovereiden tilanteesta.

”On haaste, milloin hälytyskellot soivat ja milloin pitäisi olla huolissaan. Tämä on järkyttänyt ja mietimme, mitä voimme tehdä, mutta ei siihen ole yleismaailmallista vastausta”, Lehmuskoski sanoo.

Surua ja yllätystä on lisännyt se, ettei miestä löydetty heti hänen kuoltuaan, kaupungin keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa kuvaillaan.

”Otan syvästi osaa läheisten suruun. Selvitämme yhdessä kiinteistöstä vastaavien tahojen kanssa, tuleeko joitain toimintatapoja talossa muuttaa, jotta voidaan varmistua, ettei mikään tila jää tarkistamatta pitkiksi ajoiksi”, tekninen johtaja Kari Pudas sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat