Päivi Räsänen kertoo tunteneensa kuolleen naisen

Räsänen kertoo Facebookissa, että kuollut nainen oli hänen Facebook-ystävänsä. He olivat viestitelleet Räsäsen mukaan viimeksi pari viikkoa sitten.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 19. joulukuuta.

11.1. 17:43

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoo tunteneensa kauppakeskus Isossa Omenassa kuolleen naisen.

”Ison Omenan kuolemantapaus on järkyttävä. Tapaus on koskettanut minua vielä syvemmin, sillä nainen oli Facebook-ystäväni ja viestittelin hänen kanssaan viimeksi pari viikkoa sitten”, Räsänen kirjoittaa Facebookissa.

35-vuotias nainen kuoli lauantaina espoolaisessa kauppakeskuksessa kiinniotto­tilanteessa, jossa oli osallisena viisi vartijaa. Nainen oli raudoitettu sekä viety maahan, kun hän meni elottomaksi. Elvytyksestä huolimatta hän kuoli tapahtuma­paikalle.

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua vartijoiden voimankäytöstä, ja poliisi tutkii asiaa.

Räsänen kuvailee kuollutta naista kannustavaksi ja ottaa osaa omaisten suruun.

”Hän on usein rohkaissut ja kannustanut toivottaen siunausta elämääni. Otan lämpimästi osaa omaisten ja läheisten suruun”, Räsänen kirjoittaa.

HS kertoi keskiviikkona, että uhri oli ahkera kirkossakävijä. Nainen oli osallistunut seurakunnan tapahtumiin jo pidempään, ja hänestä oli HS:n haastatteleman pastorin mukaan kaikilla hyvin positiivinen kuva.

Ison Omenan kuolintapaus sekä sitä aiemmin julki tulleet poliisin epäilyt Avarn-yhtiön järjestyksenvalvojien rikoksista ovat herättäneet myös poliittisen keskustelun vartijoiden ja järjestyksenvalvojien koulutuksesta.

HS:n tekemän soittokierroksen perusteella kansanedustajat haluavat kiinnittää enemmän huomiota vartijoiden ja järjestyksenvalvojien koulutukseen ja valvontaan.

Myös Räsänen pohtii tarvetta tarkastella lähemmin turvallisuusalan työntekijöiden koulutusta.

”On tärkeää, että poliisi selvittää perusteellisesti tapahtumien kulun. Samalla tämänkin tapauksen tiimoilta on syytä selvittää tarpeet kohentaa yksityisen turvallisuusalan koulutusta ja valvontaa”, hän kirjoittaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat