Turvallisuusalan työn­tekijät ovat saaneet tappo­uhkauksia, kertovat alan liitot ja pyytävät työ­rauhaa

Turvallisuusalan työmarkkinajärjestöt vetoavat vartijoiden ja järjestyksenvalvojien työrauhan puolesta.

Järjestyksenvalvojia kauppakeskus Isossa Omenassa sunnuntaina 8. tammikuuta.

13.1. 17:37

Viime viikkoina turvallisuusalalla on kuohunut: Avarn Security -yrityksessä työskennelleitä epäillään pahoinpitelyrikoksista, ja Securitas-yrityksen vartijoiden voimankäytön kohteena ollut nainen kuoli kauppakeskus Isossa Omenassa.

Alan työmarkkinajärjestöt kirjoittavat vetoomuksessaan uutisten herättäneen suuttumusta, jonka vuoksi turvallisuusalan työntekijät ovat kohdanneet epäasiallista käytöstä ja jopa saaneet tappouhkauksia.

Liittojen mukaan vartijoina ja järjestyksenvalvojina työskentelee suuri joukko työnsä moitteettomasti tekeviä ja osaavia ihmisiä, jotka nyt joutuvat liittojen mielestä kärsimään kohtuuttomasti.

Liitot vetoavatkin vartijoiden ja järjestyksenvalvojien työrauhan puolesta.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Palvelualojen ammattiliitto Pam, Turvallisuusalan ammattiliitto Turva, Palvelualojen työnantajat Palta ja Suomen Vartiointiliikkeiden liitto.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) totesi aiemmin tällä viikolla ministeriönsä ryhtyvän selvitystyöhön, jossa käydään läpi turvallisuusalan koulutusta ja sääntelyä.

Lue lisää: Sisäministeri Mikkonen: Koko turvallisuus­alasta tehdään kattava selvitys

Mikkonen muistutti, että ”alalla työskentelee kymmeniätuhansia ihmisiä ja heistä suuri osa toimii asiallisesti”, vaikka totesikin myös, että ”on tapahtunut useampia tapauksia lyhyessä ajassa, jolloin ei voi enää puhua yksittäistapauksesta”.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat