Helsinki tekee opastetun ulkoilureitin Seurasaarenselän ympäri

Seurasaarenselän rantareittiä kulkevien avuksi asennetaan opasteita reitin varrelle.

Seurasaarenselän rannoilla kulkeville on asennettu opasteita.

16.1. 14:30

Helsinki avaa uuden opastetun rantareitin pyöräilijöiden ja kävelijöiden avuksi Seurasaarenselän kiertävälle reitille Länsi-Helsingissä.keväällä.

Uusien opasteiden asentaminen jatkuu edelleen. Valmiiksi opastus saadaan kevään aikana, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Seurasaarenselän kiertävä opastettu rantareitti on yli 14 kilometriä pitkä. Se alkaa Ruoholahdesta ja kulkee reittiä Lauttasaari, Kaskisaari, Lehtisaari, Kuusisaari ja Munkkiniemi. Sieltä reitti jatkuu Töölön rantoja pitkin Hietaniemeen ja edelleen Ruoholahteen.

Rantareitti kulkee mahdollisimman lähellä rantaa. Muita kaupungin opastettuja reittejä ovat kantakaupungin reitti ja itäinen rantareitti.

”Rantareittien opastus toteutetaan osaksi olemassa olevaa kävelyn ja pyöräilyn reitistöä. Opaskartoilla ja maastoon sijoitetuissa opasteissa jokainen reitti on merkitty omalla värillään. Seurasaarenselän reitin väri on vaaleansininen”, tiedotteessa kerrotaan.

Pyöräilijälle ja kävelijälle reitti kulkee osin eri uraa pitkin. Kaikki jalankulkijalle käyvät kulku-urat eivät sovi pyöräilijälle.

Tulevaisuudessa opastettujen reittien verkosto kattaa koko Helsingin.

Lue lisää: Keskellä Espoota on kuumottava ”Kuolemankallio”, josta retkeilijöitä varoitetaan – ”Aurinko ei sinne paljoa paista”

Lue lisää: Koronakriisi sai suomalaiset retkeilemään – Lappi ja järvialue suosittuja, lähiluonnon virkistyskäyttö korostui pandemian aikana

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat