Helsinkiläis­poliitikot eivät halua jäähallia Matokallion luonto­alueen päälle

Jäähallin rakentamissuunnitelma kaatui lautakunnassa, mutta päätös ei ole vielä lopullinen.

Havainnekuva Matokallion päälle suunnitellusta jääurheilukeskuksesta.

17.1. 21:14

Helsinkiläispoliitikot eivät halua jäähallia kiistellylle Matokallion alueelle Myllypuroon.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti tiistain kokouksessaan äänestyksen jälkeen, että hallille esitetty sijainti ei ole hyvä luonnon tai asukkaiden näkökulmasta.

Päätös syntyi tiukasti äänin 7–6. Apulaispormestari Paavo Arhinmäen (vas) vasta­ehdotuksen taakse asettuivat vasemmistoliiton, vihreiden, perussuomalaisten ja keskustan edustajat. Kokoomus, Sdp ja Liike nyt äänestivät pohjaesityksen puolesta.

Tämä ei vielä ratkaise asiaa. Seuraavaksi Myllypuroon suunniteltua jääurheilukeskusta käsittelee kaupunginhallitus.

Lue lisää: Luontoalueen päälle suunnitellaan jäähallia Helsingissä

Tiistaina hyväksytyssä vastaehdotuksessa todetaan, että pikaluisteluhallille olisi kyllä valtakunnallinen tarve ja sille kannattaisi etsiä muita mahdollisia paikkoja Helsingistä. Tällainen voisi olla esimerkiksi Vuosaaren liikuntapuisto.

Matokallion päälle Myllypuroon on ehdotettu 16 000 neliön kokoista hallia, johon tulisi pikaluistelulle sopivan tilan lisäksi kaksi jääkiekkokaukaloa katsomoineen. Jos halli toteutuisi Matokalliolle, se lohkaisisi suuren osan metsästä ja myös itse kalliosta.

Lue lisää: Vuosi­kymmenten aikana otetut ilmakuvat piirtävät kuvan luonnon tuhosta Helsingissä – Asiantuntija kertoo vakavista seurauksista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat