Poliisi epäilee: Äiti myrkytti alaikäisen poikansa

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Latokartanon epäillystä perhesurmasta. Tutkinnassa ei saatu selville teon motiivia.

Äidin ja kouluikäisen pojan kuolemat tapahtuivat Helsingin Latokartanossa.

18.1. 9:46 | Päivitetty 18.1. 10:49

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Latokartanossa maaliskuussa 2022 tapahtuneesta perhesurmasta.

Poliisi löysi Latokartanossa sijaitsevasta yksityisasunnosta kaksi henkilöä kuolleena 25. maaliskuuta. Asunnosta löytyivät kuolleina äiti ja 12-vuotias poika. Pojasta oli tehty aiemmin katoamisilmoitus.

Lue lisää: Poliisi epäilee perhesurmaa Helsingin Latokartanossa

Henkilöt olivat olleet asunnossa kuolleena noin viikon ajan ennen löytämistä. Poliisi joutui murtautumaan huoneistoon. Esitutkinnassa ei tullut ilmi merkkejä siitä, että asunnossa olisi ollut ketään muita ennen naisen ja lapsen kuolemaa tai sen jälkeen.

Pojan kuolinsyyksi on nyt varmistunut myrkytys. Poliisin tiedotteen mukaan lapsi kuoli lääkeaineiden yhteisvaikutukseen. Asunnosta löytyi myrkytyksen aiheuttaneita lääkkeitä ja lääkkeiden pakkauksia.

Poliisin mukaan on epätodennäköistä, että lääkkeet olisivat joutuneet lapsen elimistöön vahingossa. Poliisi epäilee, että äiti aiheutti pojan kuoleman. Lapsen kuolemaa tutkittiin murhana. Naisen osalta asia tutkittiin kuolemansyyntutkintana. Poliisi ei kerro naisen kuolinsyytä.

Koska epäilty on kuollut, asia ei tule etenemään syyttäjälle.

Lapsesta ei löytynyt poliisin mukaan ulkoisen väkivallan merkkejä. Myöskään motiivia teolle ei saatu tutkinnassa selville.

”Molemmat asunnossa tapahtuma-aikaan olleet ihmiset ovat kuolleet, joten emme ole esitutkinnassa saaneet selvitystä siitä, mitä ennen kuolemaa tapahtui tai mitkä asiat johtivat tähän surulliseen lopputulokseen”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan tutkinnan aikana tehtiin lukuisia kuulusteluja. Näissä ei kuitenkaan selvinnyt tietoja tai havaintoja teosta tai sen suunnittelusta.

HS:n haastattelemien naapurien mukaan nainen aiheutti naapurustossaan säännöllisesti häiriötä. Erään naapurin mukaan poliisit olisivat vierailleet naisen asunnolla useita kertoja.

Perhe oli lastensuojelun asiakkaana. Poliisi teki viime esiselvityksen Helsingin kaupungin lastensuojelun toiminnasta asiassa. Poliisin mukaan selvityksessä ei tullut esille tietoja, jotka antaisivat aihetta epäillä rikosta.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat