Helsingin pormestari esittelee Yhdysvalloissa toimia ääriajattelun hillitsemiseksi

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen tapasi tiistaina New Yorkin pormestarin Eric Adamsin. Perjantaina pormestarin vierailee Valkoisessa talossa.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen ja New Yorkin pormestari Eric Adams tapasivat tiistaina New Yorkissa.

18.1. 9:57

Pormestari Juhana Vartiainen (kok) esittelee kuluvalla viikolla Yhdysvaltojen-matkallaan Helsingin toimia viha- ja ääriajattelun hillitsemiseksi. Vartiainen tapasi tiistaina New Yorkin pormestarin Eric Adamsin ja jatkaa keskiviikkona Washingtoniin.

New Yorkissa pormestarit Vartiainen ja Adams puhuivat kaupunkien yhteistyöstä sekä kansainvälisen turvallisuus- ja geopoliittisen tilanteen vaikutuksista kaupunkeihin.

Lue lisää: Helsingin pormestari Juhana Vartiainen kutsuttiin Valkoiseen taloon

Washingtonissa Vartiainen käyttää useita puheenvuoroja United States Conference of Mayors -konferenssissa. Aiheena on esimerkiksi viha- ja ääriajattelun ja niiden aiheuttaman väkivallan estäminen.

Matkan aikana keskusteluissa on myös Venäjän rooli informaatiovaikuttamisessa sekä antidemokraattisten liikkeiden edistämisessä.

”Arvostan mahdollisuutta tuoda esille Helsingin kaupungin ratkaisuja muun muassa turvallisuuden ja eriarvoistumiskehityksen kysymyksiin, jotka heijastuvat suoraan kaupunkilaisten arkeen ja palveluihin”, Vartiainen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Pormestareiden kokoontuminen huipentuu perjantaina vierailuun Valkoisessa talossa. Siellä pormestareiden konferenssiin osallistujien on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja maan ylintä hallintojohtoa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat