Mies ahdisteli matkustajia sukuelimellään lähijunassa

Kolmekymppinen mies ahdisteli junamatkustajia sukuelimellään ja uhkaili 9-vuotiasta lasta Espoossa.

Tapausta käsiteltiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tammikuussa 2023.

19.1. 9:20

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1991 syntyneen miehen sakkorangaistukseen elokuussa 2020 tapahtuneista rikoksista.

Mies tuomittiin sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, varkauden yrityksestä sekä lievästä pahoinpitelystä.

Mies oli matkustanut lähijunassa, kun tämä oli tullut wc-kopista ulos niin, että hänen sukuelimensä ja pakaransa olivat näkyvillä. Hän oli lähestynyt muita junamatkustajia sukuelin kädessään.

Mies oli mennyt penkillä istuvan naisen eteen seisomaan niin, että nainen oli jäänyt loukkuun paikalleen miehen sukuelimen ollen lähellä hänen kasvojaan.

Käräjäoikeudessa käsiteltiin myös syytettä lievästä pahoinpitelystä. Mies oli lyönyt junassa sivullista, joka oli puuttunut miehen toimintaan. Pahoinpitelyä pidettiin kokonaisuutena arvostellen vähäisenä

Käräjäoikeuden mukaan teko oli aiheuttanut pahennusta ja matkustajat olivat siirtyneet pois siitä junavaunun osasta, missä mies oli.

Tuomarilan juna-asemalla mies oli yrittänyt varastaa kaverinsa kanssa asemalla istukkeelta 9-vuotiaalta lapselta rahaa sekä lapsen puhelimen.

Mies ei ollut onnistunut nappaamaan puhelinta, koska lapsi oli laittanut puhelimen selkänsä taakse.

Paikalle oli saapunut aikuinen, joka oli kieltänyt miestä kiusaamasta lapsia. Mies oli uhkaillut lapsia kysymällä, haluavatko nämä tapella ja uhkaamalla ”turpaan antamisella” mikäli nämä eivät anna puhelinta. Mies oli uhkaillut ja tönäissyt myös sivullista.

Mies kiisti kaikki syytteet. Hän muisti olleensa junassa, mutta ei muistanut tapahtumia.

Todistajien kertomusten lisäksi miehen teot junassa tallentuivat valvontakameralle.

Myös Tuomarilan juna-aseman valvontakameroista näkyy, kuinka mies hoipertelee lasten luo ja yrittää ottaa puhelimen uhrin kädestä. Tilanteella oli myös useampi todistaja, jotka kertoivat tapahtumista yhtenäisesti.

Mies oli tekohetkellä päihteiden vaikutuksen alainen, joskaan oikeudelle ei selvinnyt, mitä päihteitä mies oli käyttänyt.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli kuitenkin syyntakeinen.

Mies sai rangaistukseksi 50 päiväsakkoa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat