Helsingin lomakeitaasta Kivinokasta tulee pian myös telttailualue

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kivinokan uuden kaavan pitkällisen keskustelun jälkeen. Samalla alue vaihtoi kaupunginosaa.

Kivinokassa voi tulevaisuudessa teltailla, mahdollisesti myös ylellisessä glamping-hengessä. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

19.1. 15:08

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Kivinokan alueen kaavaratkaisun. Kaavaratkaisu käsittää Kulosaaren ja Herttoniemen väliin jäävän Kivinokan niemen alueen ja vesialueita Vanhankaupungin selällä.

Kivinokka on aiemmin ollut osittain kaavoittamaton. Kaavaratkaisu säilyttää alueen perinteisen kesämajatoiminnan käytössä sekä virkistysalueena.

Kaavaratkaisun myötä Kivinokan alue siirtyy kokonaan Herttoniemen kaupunginosaan. Aiemmin osa Kivinokkaa on kuulunut Kulosaareen.

Kaupunginvaltuuston hyväksymällä kaavalla halutaan parantaa alueen yleisen virkistyskäytön edellytyksiä.

Kesämaja-alue säilytetään, eikä mökkejä siirretä olemassa olevilta paikoilta. Kuitenkin rantareitti sekä virkistysreitit voivat mennä hyvinkin läheltä kesämajoja, kertoi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Myös alueella entuudestaan oleva venesatama sekä viljelypalsta säilyvät.

Luonnonsuojelulain nojalla suojeltu Kivinokan vanha metsä kaavoitetaan suojelualueeksi. Myös useat rakennukset sekä kartanomiljöö saavat suojelumerkinnät.

Lue lisää: Kaupunki suojelee Kivinokassa 12 rakennusta, joista yksi on pieni keltainen huussi

Kivinokkaa halutaan kehittää merellisen matkailun käyttöön. Alue on kaupungin omistuksessa.

Alueelle on suunniteltu uusia majoitus- ja liiketiloja. Toimitiloja varten uutta kerrosalaa on 180 neliömetriä sekä majoitukseen 1 740 neliömetriä.

Kivinokassa voi tulevaisuudessa myös telttailla. Harkinnassa on myös ylellisempi telttailutapa, ”glamping”.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat