Haukilahden vanhan ostoskeskuksen tilalle suunnitellaan uutta Espoossa

Espoo kaavailee Haukilahden keskustan vanhojen liiketilojen paikalle uusia asuin- ja liikerakennuksia.

Havainnekuva hahmottaa, minkälaista tulevaisuuden näkymää Haukilahdenkadulle kaavaillaan.

19.1. 11:23

Suunnitelmien mukaan Espoon Haukilahden keskusta uudistuu perin pohjin. Ostos- ja kauppakeskuksen paikalle aiotaan rakentaa uusia asuntoja ja liiketiloja, kertoo Espoon kaupunki tiedotteessaan.

Suunnittelu on vasta alussa, ja asukkaat voivat kommentoida suunnitelmia, kun kaavoitus etenee.

Alue, jota suunnitellaan uudistettavaksi, sijaitsee Haukilahdenkadun, Hauenkalliontien ja Haukilahdenrannan risteysalueiden tuntumassa. Kohteessa on nyt vuonna 1962 valmistunut yksikerroksinen ostoskeskus sekä kaksikerroksinen kauppakeskus vuodelta 1990.

Taustalla on se, että alueen maanomistajat ovat hakeneet rakennusyhtiö YIT:n kanssa muutosta asemakaavaan. Suunnittelualueeseen on myös liitetty kaupungin omistamia katu- ja torialueita sekä Haukilahden Seniorikodin ja Espoon Asuntojen parkkipaikat.

Suunnittelu on vielä alkuvaiheessa, ja niinpä asemakaavoituksen aikana tutkitaan, miten rakentaminen sovitettaisiin kaupunkikuvaan parhaiten.

Uuden rakentamisella halutaan edistää elävää keskustaa. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille alueesta aiotaan tehdä miellyttävä. Elävöittämistä edistävät toriaukio ja vehreät pihat. Autoilijoitakin ajatellaan, sillä pysäköintitilaa rakennetaan myös maan alle ja liikennejärjestelyitä parannetaan.

Kaupunkisuunnittelukeskus valmistelee osallistumis- ja arviointisuunnitelman, joka tulee valmisteluaineiston kanssa nähtäville 23.1.–21.2.2023. Tuona aikana suunnitelmia on mahdollisuus kommentoida.

Tulossa olevassa asukastilaisuudessakin aiheesta pääsee keskustelemaan kaavasuunnittelijoiden kanssa. Palautteet luvataan ottaa huomioon valmistelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat