Helsingin korkeimmalle kohdalle suunnitteilla uusia ulkoilu­reittejä ja ravintola­palveluita

Malminkartanonhuipun ympäristöön suunnitellaan lisää liikuntamahdollisuuksia, mutta suurin osa luonnosta säilytetään.

Malminkartanonhuipun reittejä vuonna 2021.

20.1. 16:45

Helsingin korkeimmalle kohdalle eli Malminkartanonhuipulle suunnitellaan uusia liikuntamahdollisuuksia ja palveluita. Samalla alueen luontoa luvataan säilyttää.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tämän viikon kokouksessaan alueen kaavaa. Asia siirtyy seuraavaksi kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Jätemäelle ja sen ympäristöön on suunniteltu uusia ulkoilureittejä ja nykyistä laajempaa ulkokuntoilupaikkaa. Kaava antaa myös mahdollisuuden rakentaa esimerkiksi ravintolan tai kahvilan.

Nämä voisivat tulla Malminkartanonhuipun itäreunalle. Luontoalueet muualla säilytettäisiin.

Samalla Naapurinpellontien pohjoisosan pyöräilyreittejä olisi tarkoitus parantaa. Kuorma-autojen pysäköintipaikka siirretään nykyistä etelämmäksi.

Lue lisää: ”Aamulla meidän ikkunasta kuului lehmän ammuntaa” – Helsingin Malmin­kartanoa odottaa massiivinen kasvojen­kohotus, paikalliset kertovat lähiön muutoksesta

Lue lisää: Asianajaja Jouko Juntunen juoksi huiman ennätyksen Malminkartanon uusissa kuntoportaissa – video kertoo, miltä se näytti ja tuntui

Lue lisää: Helsingin huipulle on nyt helppo kiivetä: Malminkartanon täyttömäkeen valmistuivat poikkeuksellisen leveät portaat

Malminkartanon jätemäen huippu sijaitsee noin 90 metriä merenpinnan yläpuolella. Paikka tunnetaan etenkin kuntoportaistaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat