Kiivastunut nainen heitti 2-vuotiasta lasta juomalasilla Helsingissä

Nainen viskoi juomalaseja helsinkiläisessä ravintolassa. Helsingin hovioikeus ei pitänyt pikkulapseen osumista törkeänä vaan alensi tuomion pahoinpitelyksi.

Helsingin hovioikeus lievensi ravintolassa juomalaseja heitelleen naisen tuomiota.

20.1. 13:39

Tilanne kärjistyi äkisti helsinkiläisessä ravintolassa Puhoksen kauppakeskuksessa. Kahden syömään tulleen seurueen välille syntyi jännite, joka alkoi, kun perheenisä siirsi toisen seurueen pöydän tuntumassa olleita lastenvaunuja.

Ensin riitely oli suusanallista, ja asianosaiset sylkivät puolin ja toisin kohti toisiaan. Sitten toisessa seurueessa ollut nainen heitti juomalasin kohti vaunuja siirtänyttä miestä.

Nainen alkoi heitellä lisää laseja.

Heti ensimmäinen lasi osui vaunuja siirtäneen miehen sylissä olleeseen pikkulapseen. Sylissä istunut tytär oli 2-vuotias. Tilaa kuvanneen valvontakameran tallenteesta näkyi, että heitto oli voimakas.

Lasi osui lasta oikean silmän alle poskeen. Uhri sai viiltohaavan. Toinen lasi lensi isän korvan vierestä ja osui ikkunaan. Ikkuna meni rikki.

Lasien viskomisen kohteeksi joutuneelta mieheltä putosi tilanteessa lattialle noin 3 000 euron arvoinen kultaketju. Laseja heitellyt nainen anasti korun.

Lopulta kärhämää puitiin Helsingin hovioikeudessa asti. Helsingin käräjäoikeudessa nainen oli tuomittu törkeästä pahoinpitelystä sekä kunnianloukkauksesta, varkaudesta ja vahingonteosta.

Hovioikeudessa 17. tammikuuta naisen tuomio kuitenkin lieveni pahoinpitelyn osalta. Hän ei myöskään rangaistuksena joutunut vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeuden ohella myös yhdyskuntapalveluun.

Käräjäoikeuden mielestä pahoinpitely oli ollut törkeä, koska se kohdistui puolustuskyvyttömään lapseen ja koska helposti särkyvä juomalasi oli heitetty silmän seudulle.

Hovioikeus lievensi tuomion pahoinpitelyksi ja piti tilannetta varsin nopeasti eskaloituneena: nainen oli hermostunut ja heittänyt lasin pikaistuksissaan, ei niinkään tarkoituksellisesti.

Lapsen vammat olivat jääneet vähäisiksi, vaikka hovioikeus kuvasikin kasvoihin kohdistuvaa väkivaltaa aina hyvin moitittavaksi. Nainen joutui myös korvaamaan varastamansa kultaketjun arvon sen omistaneelle miehelle.

Ravintolan särkyneen ikkunan korvausvelvoite oli noin 2 680 euroa.

Myös vaunuja alun perin siirtänyt mies tuomittiin kunnianloukkauksesta ja pahoinpitelystä. Hänen rangaistuksensa oli päiväsakkoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat