Mies painosti entistä avovaimoaan palaamaan takaisin, soitti päivän aikana yli 1 800 puhelua

Mies tuomittiin käräjäoikeudessa vainoamisesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä lähestymiskiellon rikkomisesta yhdeksäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Aikaisempi rangaistus otettiin huomioon rangaistusta alentavana.

21.1. 20:36

Miehen ja naisen avoliitto päättyi eroon Espoossa. Mies ei hyväksynyt eroa ja painosti soittamalla ja viestittelemällä naista tulemaan takaisin. Mies soitti naiselle vajaan puolentoista vuoden aikana yli 2 000 puhelua, yhtenä päivänä soittoja oli yli 1 800.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun miehen ja naisen avoliitto päättyi alkusyksystä vuonna 2019.

Mies katsoi, ettei naisella ollut oikeutta erota hänestä ja painosti naista tulemaan takaisin. Painostaessaan viesteillä ja puheluilla mies nimitteli, syytti ja haukkui naista alatyylisesti.

Naisen mukaan puheluja ja viestejä tuli päivittäin.

Viestit alkoivat muuttua uhkaavammiksi. Viestit olivat ”Haluatko menettää sun lapset, tapahtuu jotakin, josta kirjoitetaan lehdissä” -tyyppisiä. Nainen tulkitsi viestien liittyvän perhesurmiin. Hän koki viestittelyn ahdistavana. Viestittely oli jatkuvaa.

Mies määrättiin lähestymiskieltoon huhtikuussa 2020.

Viestittely kuitenkin jatkui. Naisen mukaan syyskuun 2019 ja helmikuun 2021 välisenä aikana mies soitti ja viestitteli alussa päivittäin, jossakin vaiheessa välissä oli ollut muutama päivä.

Mies soitti naiselle yli 2 000 kertaa, yhtenä päivänä soittoja oli yli 1 800. Mies uhkasi useissa puheluissa tappavansa naisen, tämän lapset, naisen uuden miesystävän sekä naisen mahdolliset uudet miesystävät.

Lähestymiskieltoa käsiteltäessä käräjäoikeudessa mies uhkasi tappaa naisen vetämällä sormella kurkkunsa yli ja muodostamalla sanaparin ”tapan sinut”.

Mies rikkoi myös hänelle määrättyä lähestymiskieltoa ottamalla yhteyttä naiseen kiellon määräämisen jälkeen. Mies soitti ja yritti soittaa naiselle useita puheluja sekä lähetti lukuisia häiritseviä sähköposteja ja viestejä.

Viestittely päättyi, kun mies joutui vankilaan helmikuussa 2021. Mies tuomittiin heinäkuussa 2021 käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottomaan vankeustuomioon törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Miehen sisko ei hyväksynyt sitä, kuinka mies kohteli entistä avopuolisoaan. Entinen avopuoliso muun muassa esitteli miehen siskolle miehen soittamia uhkausviestejä.

Mies ei hyväksynyt sitä, että hänen siskonsa puuttui erotilanteeseen. Mies uhkasi viesteissään sisarelleen ja puheluissaan entiselle avopuolisolleen tappaa sisarensa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen vainoamisesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä lähestymiskiellon rikkomisesta yhdeksäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Aiempi rangaistus otettiin huomioon rangaistusta alentavana.

Mies tuomittiin myös maksamaan naiselle 4 000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä. Valtiolle mies tuomittiin maksamaan 424,60 euron korvaukset.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat