Luonnonsuojelijat vaativat Helsinkiä lopettamaan lumen kaatamisen mereen

Luonnonsuojelijoiden mukaan Helsingin on lopetettava lumen kippaaminen mereen, koska lumen mukana mereen päätyy roskia, mikromuovia ja muita haitta-aineita.

Helsingin Hernesaaren eteläkärjessä kipattiin lunta mereen 11. tammikuuta.

23.1. 12:14

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys (Helsy) vaativat, että Helsinki lopettaa lumen kaatamisen mereen Helsingin Hernesaaressa, Luonnonsuojeluliitto kertoo tiedotteessaan.

Helsinki hakee aluehallintovirastolta ympäristölupaa lumen kippaamiseksi mereen. Uudenmaan ely-keskus vaati viime keväänä Helsingiltä kyseisen luvan hakemista.

Luonnonsuojeluliitto on vaatinut jo vuodesta 2005, että Helsinki lopettaa lumen kaatamisen mereen. Liiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola huomauttaa tiedotteessa, sitä sitä vaati myös kaupunginvaltuusto vuonna 2019.

Lue lisää: Helsinki kippaa edelleen likaista lunta mereen päätösten vastaisesti – ”Pysäköinti­paikoista luopuminen olisi yksi keino”

Luonnonsuojeluliitto tähdentää tiedotteessaan, että Hernesaaren eteläpuolella sijaitsevassa Pihlajasaaressa on lintualueita ja vedenalaisen luonnon kohteita. Lumen mukana mereen päätyy roskia, mikromuovia ja muita haitta-aineita. Liiton mukaan roskia pääsee mereen talven aikana 9 200–18 400 kiloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat