Kontulan ala-aste saamassa kymmenien miljoonien eurojen täysremontin

Yli 38 miljoonan euron kohennus suunnitteilla Kontulan ala-asteeseen ja päiväkotiin.

23.1. 14:39

Mellunkylässä Rintinpolku 4:ssä sijaitsevaan Kontulan ala-asteeseen ja päiväkotiin suunnitellaan ison luokan kohennusta. Enimmäisarvio rakennuskustannuksiksi arvonlisäverottomana on yli 38 miljoonaa euroa.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsittelee asiaa torstaina 26. päivä. Kokoukseen tuotavan esityksen mukaan kaupunginhallitukselle esitetään, että kohteiden perusparannus ja laajennus hyväksytään.

Kontulan ala-aste on jo yli 50 vuotta vanha, sillä se valmistui vuonna 1970.

Hankkeessa on tarkoitus muun muassa ajanmukaistaa aja-asteikäisten oppilaiden toimintaympäristöä, uusia talotekniset järjestelmät sekä parantaa turvallisuutta, energiatehokkuutta ja henkilökunnan toimintaympäristöä. Ajatuksena on keskittää nyt kahdessa eri toimipisteessä olevat päiväkotitoiminnat turvallisiin ja terveellisiin tiloihin laajennusosaan.

Rakennuksen tekniset järjestelmät ovat elinkaarensa päässä. Rakennuksesta ei ole kuitenkaan raportoitu sisäilmaongelmista.

Suunnitelmissa on muun muassa, että rakennukset irrotetaan kaukolämmöstä ja liitetään uuteen maalämpöjärjestelmään, päiväkodille rakennetaan uudet aidatut leikkipihat ja liikunta eli juhlasalia laajennetaan. Laajennusosaan rakennetaan uusi keittiö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat