S-ryhmä: Ratkaisu myymälöiden sulkemisesta tehdään vasta mahdollisen lakon varmistuttua

On liian aikaista arvioida, mitkä Prismoista menisivät kokonaan kiinni ja mitkä pyrittäisiin pitämään auki mahdollisen lakon aikana, sanoo Sampo Päällysaho S-ryhmästä.

Kauppalakko saattaisi sulkea useita kauppoja muutamaksi päiväksi. Yksi lakonuhan alla olevista kaupoista on kuvassa oleva Jumbon Prisma. Kuva on vuodelta 2020.

23.1. 20:08

Palvelualojen ammattiliitto (Pam) antoi sunnuntaina varoituksen lakoista vähittäis­kaupoissa ja varastoissa. Lakko alkaisi varastolakoilla 6. helmikuuta ja ruokakaupoissa 9. helmikuuta.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho sanoo, että on liian aikaista arvioida, mitkä Prismoista menisivät kokonaan kiinni ja mitkä pyrittäisiin pitämään auki.

”Kun lakkovaroitus tuli vasta eilen illalla, ei minulla ole vielä antaa konkreettista listaa siitä, mitkä myymälät ovat auki ja mitkä eivät.”

Päällysahon mukaan ratkaisu myymälöiden sulkemisesta tehdään vasta mahdollisen lakon varmistuttua.

”Ratkaisu myymälöiden sulkemisesta tehdään viime tingassa, kun nähdään, millainen kunkin yksittäisen myymälän tilanne silloin on.”

Keskon työsuhdeasioista vastaava johtaja Petteri Huovinen kertoo tekstiviestitse HS:lle, ettei Kesko halua vielä kommentoida tarkemmin mahdollisen lakon vaikutuksia.

”Pamin ilmoitus lakkoneuvottelujen katkaisemisesta tuli varsin yllättäen, ja olemme tilannearvioinnissa vasta alkuvaiheessa.”

Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kertoi STT:lle antamassaan haastattelussa, että lakonuhan alla olevat varastot pysähtyvät todennäköisesti kokonaan, jos lakko tulee.

Hän arvioi, että osa kaupoista menee kokonaan kiinni, osa pysyy auki esihenkilö­voimin.

Mahdolliset lakot alkaisivat maanantaina 6. helmikuuta 25 varastossa. Ruokakaupoissa lakot alkaisivat torstaina 9. helmikuuta ja kestäisivät lauantaihin 11. helmikuuta asti.

Lakon sovittelu alkaa tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat