Brutaali väkivallanteko Kirkkonummella: Kolme miestä hyökkäsi yhden kimppuun

Kolme alle 20-vuotiasta miestä pahoinpiteli miehen Kirkkonummen juna-asemalla kesäkuussa 2021.

24.1. 11:03

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä vankeusrangaistuksiin törkeistä pahoinpitelyistä. Tuomio on lainvoimainen.

Rikos tapahtui Kirkkonummen juna-asemalla kesäkuussa 2021.

Asemalla kuvatun videotallenteen perusteella päihtynyt mieskolmikko oli saapunut asemalle, jossa uhri oli ollut viettämässä aikaa muutaman muun henkilön seurassa.

Tallenteelta ilmenee, että kolmikko lähestyy uhria, sytyttelee tupakansytytintä ensin uhrin kasvojen edessä ja sitten yksi miehistä lyö uhria ensimmäisen kerran.

Uhri pyrkii perääntymään, mutta uhria lyönyt mies tarttuu uhriin kiinni, jolloin muut miehet alkavat potkia tätä kasvoihin. Sen jälkeen kolmikko potkii yhdessä uhria yhdessä, ja useat potkuista osuvat uhria päähän.

Lopuksi väkivallan aloittanut mies kohdistaa kolme voimakasta potkua uhrin pään alueelle ja talloo maassa olevan uhrin kasvoja.

Uhrille tuli pinnallisia haavoja, verenvuotoa kasvoihin sekä kipuja ja mustelma reiteen.

Uhrin mukaan pahoinpitelyn syy oli hänestä Snapchatissa levitetyt huhut. Yksi tekijöistä kertoi, että pahoinpitelylle ei ollut mitään syytä.

Miehet myönsivät teot pääpiirteittäin.

Käräjäoikeus arvioi pahoinpitelyn kokonaisuutena arvostellen törkeäksi, sillä uhria potkittiin ja tallottiin tämän maatessa puolustuskyvyttömänä maassa. Käräjäoikeuden mukaan uhri ei omalla menettelyllään antanut aihetta hyökkäykseen.

Väkivallan aloittanut ja uhria tallonut vuonna 2002 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja 11 kuukauden vankeuteen.

Vuonna 2003 syntynyt mies sai 1,5 vuoden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta peruutti valituksensa.

Häntä hieman nuorempi, tapahtumahetkellä alaikäinen mies sai vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Uhrille määrättiin maksettavaksi erilaisia korvauksia 2 700 euron edestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat